Iranul poate discuta alte chestiuni cu Statele Unite dacă acordul nuclear din 2015 cu cele şase puteri mondiale este implementat în totalitate, dar capacităţile de rachete ale Teheranului nu sunt negociabile, a declarat joi preşedintele iranian, Hassan Rouhani, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Rouhani: Discuţii mai ample cu SUA, posibile dacă acordul din 2015 este implementat în totalitate

Rouhani: Discuţii mai ample cu SUA, posibile dacă acordul din 2015 este implementat în totalitate

“În primul rând, acordul ar trebui să fie pus în aplicare în totalitate … ceea ce înseamnă că sancţiunile ar trebui ridicate şi America ar trebui să revină la acordul nuclear … şi apoi pot fi discutate şi alte probleme”, a spus Rouhani.

“Vrem ca America să-şi înlăture condiţiile prealabile pentru a vorbi cu Iranul, inclusiv politica ei de presiune absolută împotriva naţiunii iraniene înainte de a putea fi posibile negocierile”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă la New York, în timpul adunării anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Confruntarea americano-iraniană a început anul trecut, când preşedintele american Donald Trump s-a retras din Acordul nuclear din 2015 şi a reimpus sancţiuni care au afectat economia Iranului pentru a forţa Teheranul să renegocieze pactul.

Iranul refuză să poarte discuţii cu Statele Unite, cu excepţia cazului în care Washingtonul ridică sancţiunile asupra Teheranului.

Carăspunsi pentru politica de „presiune maximă” de la Washington, Iranul şi-a redus treptat angajamentele nucleare începând cu luna mai. Cu toate acestea, Rouhani a spus că măsurile Teheranului sunt reversibile dacă ţările europene care au semnat pactul îşi îndeplinesc promisiunile de a proteja economia Iranului de pedepsele americane.

„Puterile europene şi-au dovedit incapacitatea sau lipsa de determinare … de a menţine înţelegerea în viaţă în practică. .. Vor să salveze pactul, dar vor ca Iranul să plătească costul pentru acesta”, a spus Rouhani.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-2929953-7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-2929953-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Iranul poate discuta alte chestiuni cu Statele Unite dacă acordul nuclear din 2015 cu cele şase puteri mondiale este implementat în totalitate, dar capacităţile de rachete ale Teheranului nu sunt negociabile, a declarat joi preşedintele iranian, Hassan Rouhani, potrivit Reuters. ...