În aceste zile, cei 3 candidaţi prezidenţiali mai importanţi au fost simultan în Statele Unite, ţara aflată în centrul sistemului de alianţe din care facem parte. Care a fost impactul acestor vizite în planul relaţiilor transatlantice ale României?

Imaginea articolului (P) Alina Gorghiu(PNL): ”La orice reuniune internaţională se vede cât este de apreciat Iohannis şi cât de rău este văzut Guvernul PSD”

(P) Alina Gorghiu(PNL): ”La orice reuniune internaţională se vede cât este de apreciat Iohannis şi cât de rău este văzut Guvernul PSD”

În aceste zile, cei 3 candidaţi prezidenţiali mai importanţi au fost simultan în Statele Unite, ţara aflată în centrul sistemului de alianţe din care facem parte. Care a fost impactul acestor vizite în planul relaţiilor transatlantice ale României? 

Alina Gorghiu: Preşedintele Iohannis a fost singurul într-o vizită oficială, pentru a prezenta intervenţia naţională în cadrul Adunării Generale a ONU. Acest detaliu face o mare diferenţă. Dincolo de asta, se ştie faptul că există contacte oficiale regulate la nivel înalt cu partea americană şi ele trebuie privite în contextul relaţiilor foarte bune dintre cele două ţări. Parteneriatul Strategic este una dintre cele mai importante priorităţi ale mandatului Preşedintelui Iohannis. Acest fapt a fost evidenţiat şi cu prilejul celor două primiri la Casa Albă pe perioada aceluiaşi mandat prezidenţial, o premieră în relaţiile dintre cele două ţări.

Trecând la ceilalţi doi candidaţi? 

Alina Gorghiu: Ca principiu, nu este nimic greşit ca oameni politici români să călătorească neoficial în SUA pentru a avea dialog cu oficialii americani şi pentru a transmite mesajul poporului român către cel american. Dar cred că trebuie ca aceste deplasări să fie transparente şi să nu fie plătite din bani publici. Tot ce v-am spus este la nivel de principiu. Însă practica ne omoră când este vorba despre Viorica Dăncilă. Evident că deplasarea ei a fost un dezastru. Noi suntem obişnuiţi în România cu felul ei de a fi şi poate că publicul a devenit mai indulgent cu Premierul pentru că există o rutină a căderilor în ridicol dar este dureros să vezi aşa ceva dus la nivel transatlantic pentru că este afectată imaginea ţării. Nu ştiu cine şi ce i-a promis dar este clar că nu avea ce să caute acolo. A fost ignorată de toată lumea, momentul era rău ales, vizita fără rost, nu a fost comunicat un program … Nici ea nu a putut să spună cu subiect şi predicat care sunt obiectivele acestei deplasări. Cred că singura întâlnire certă din program era cu Statuia Libertăţii …       

Pentru preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, este şi un moment de evaluare al politicii externe pentru că se încheie un mandat de 5 ani. Ce-a câştigat România în aceşti ani în plan internaţional? 

Alina Gorghiu: Preşedintele Iohannis nu doar că a condus politica externă şi de securitate naţională cu precizie aş spune chirurgicală în vremurile acestea tulburi dar a fost şi un garant în ochii tuturor partenerilor externi pentru poziţia internaţională a României. Suntem respectaţi pe scena internaţională, în cadrul unui sistem de alianţe remarcabil de bine organizat. Acesta este rezultatul unor eforturi de 5 ani ale Preşedintelui Iohannis făcute, cum spuneaţi, în cursul acestui prim mandat prezidenţial. Şi haideţi să nu uităm că aceşti ani au fost foarte dificili, după anul 2014 situaţia de securitate în zona Mării Negre s-a deteriorat dramatic. Din prima zi la Cotroceni Preşedintele Iohannis a avut o misiune grea. Ţara noastră a trebuit să facă faţă an după an, permanent, unui climat regional cu multe provocări. Se spune că oamenii îşi mai aleg prietenii şi vecinii, la nivel geopolitic vecinii nu îi alegi. Istoria ne-a dat multe lecţii. 

Şi cu toate acestea? 

Alina Gorghiu: Suntem în siguranţă chiar dacă nu suntem într-un loc sigur pe harta lumii. Acesta este bilanţul de politică externă al primului mandat al Preşedintelui Iohannis. 

Ultimii ani au fost oricum turbulenţi în ceea ce priveşte relaţiile dintre Preşedinte şi majoritatea parlamentară. Ca lider PNL, aţi perceput vreodată că ar fi existat un risc ca o astfel de situaţie să sape la temelia edificiului politicii externe? 

Alina Gorghiu: Sigur că teoretic există un risc din acest punct de vedere, dar Constituţia a pus oarecum la adăpost politica externă. Dacă vorbim strict de acest domeniu, ea rezervă cel mai important loc pentru Preşedintele României. S-a dovedit de ”n” ori că este una dintre cele mai fericite soluţii găsite de autorii textului constituţional, dovadă că nu este contestată de nimeni. Numai astfel a putut fi asigurată predictibilitatea noastră remarcabilă din timpul acestui mandat prezidenţial. România este respectată pe plan internaţional pentru că a arătat că liniile de forţă ale demersurilor sale diplomatice sunt constante. Politica externă nu poate intra pe mâini nepricepute sau în tranzacţii politice de duzină care au loc în partidele politice, cu interferenţe de la baronii locali şi aşa mai departe. Să ne amintim ce au însemnat schimbările permanente de miniştri pentru domenii precum educaţia sau sănătatea. Şi în domeniul externelor am avut recent un ministru remaniat în urma unei activităţi nesatisfăcătoare şi apoi consideraţii de partid au impus reevaluarea lui şi cocoţarea în fruntea Senatului. Astfel de calcule policianiste nu au voie să interfereze cu sfera politicii externe şi de aceea Preşedintele are acest rol, de a fi factorul de stabilitate, de a ţine drumul drept.  

Dar au existat divergenţe …  

Alina Gorghiu: Preşedintele Iohannis a şi spus la reuniunea anuală a diplomaţiei că România a fost boicotată în unele obiective majore de politică externă prin declaraţii politice iresponsabile ale unor înalţi demnitari români, formulate fără mandat şi contrare unor poziţii tradiţionale ale României. Cam asta este esenţa! Ştim cine şi ce! Au existat efecte politice ale acestor declaraţii dar nu au putut schimba poziţiile internaţionale ale ţării. Dar dincolo de aspectele diplomatice sigur că a existat, mai ales după 2016, o antiteză clară între linia Preşedintelui şi cea promovată de PSD în ceea ce priveşte statul de drept şi ea s-a reflectat şi în dialogul cu partenerii externi. Acest lucru este cunoscut pretutindeni. Sunt membru al APCE de mulţi ani şi ca parlamentar sunt membru în Comisia de politică externă. Am ocazia multor contacte externe. Nu este un secret, la orice reuniune internaţională se vede cât este de apreciat Preşedintele Iohannis pentru rolul său în apărarea statului de drept şi cât este de rău este văzut Guvernul PSD pentru ordonanţele date şi aşa mai departe. 

Propunerea Rovanei Plumb pentru o poziţie în Comisia Europeană tocmai a eşuat. Care sunt cauzele pentru care am ajuns în această situaţie şi care este impactul ei? 

Alina Gorghiu: Impacul este mare, trebuie retrasă urgent această candidatură. Era evident o propunere nepotrivită. Persoana propusă nu corespundea din cauza problemelor ridicate de declaraţiile de avere şi pentru că Parlamentul votase ca să o protejeze de o anchetă penală. Premierul a primit multe avertismente în acest sens dar se pare că în PSD a cântărit mai mult faptul că Dragnea apucase să îi promită lui Plumb această funcţie. Nu ştiu sigur dacă Premierul înţelege, dar am certitudinea că înţeleg oamenii: dacă ar fi existat o consultare cu Preşedintele Iohannis asupra acestei propuneri, o colaborare, dacă ar fi existat audieri în Parlamentul de la Bucureşti, România ar fi fost scutită de această ruşine de la nivel european. Este de la sine înţeles că Plumb nu ar fi ajuns comisar european dar iată că acest lucru oricum nu se întâmplă. Am fi avut un candidat bun, acceptat fără probleme şi evitam discuţiile de acum. 

Se pot corecta lucrurile ? 

Alina Gorghiu: O ţară ca ca România nu îşi permite dezastre de politică externă precum cele generate de Guvernul Dăncilă în legătură cu deplasarea în SUA sau cu respingerea candidaturii lui Plumb. Chiar nu avem nici un interes să ne facem rău singuri din cauză că unii au ajuns în funcţii înalte dar tot nu au minte. Noi trebuie să ne folosim pozitiv de competenţele pe care le avem, de resursele umane de care dispunem, de realizările pe care le-am avut şi lucrurile se vor schimba. Avem un exemplu la îndemână în cazul Laura Codruţa Koveşi unde vedem ce succese putem avea pe plan european dacă există o combinaţie optimă între un profil profesional impecabil şi un sprijin politic venit de la un lider cu prestigiu şi credibilitate, aşa cum a fost Preşedintele Iohannis.  

Cum credeţi că vor evolua lucrurile de acum şi mai departe dacă aceasta este realitatea, cea pe care o evocaţi? 

Alina Gorghiu: Pornim de la un aspect esenţial care trebuie formulat clar: nu poţi ţine partenerii externi lângă tine numai cu promisiuni, trebuie substanţă în ceea ce priveşte statul de drept, funcţionarea democratică a instituţiilor statului sau independenţa justiţiei. Vorbele nu ajung! Sper că Parlamentul va găsi resursele de înţelepciune politică pentru a pune în paranteză această perioadă în care majoritatea formată de Dragnea a făcut atât de mult rău intern dar şi în ceea ce priveşte imaginea externă. 

Să spunem că va exista un moment T0 de la care România vrea să reia cursa în direcţia potrivită. Cum ar trebui să procedăm în dialogul internaţional? 

Alina Gorghiu: Să nu va supăraţi pe mine dacă vă spun că nu agreez termenul acesta de T0. Dar am înţeles ideea. Vedeţi cum este, România a vrut mereu să meargă în direcţia potrivită, nu simt nevoia să particip la un moment solemn în care să reluăm drumul corect. Asta odată. În al doilea rând, de la actualul PSD nimeni nu mai aşteaptă nimic. Deci momentul în care reluăm cursa în direcţia cea bună este cel al unei schimbări politice. Din perspectiva partenerilor externi, avem deja un prim atu pentru că întreaga lume a apreciat şi admirat lupta poporului român, din stradă, pentru apărarea statului de drept. Există însă un aspect negativ: o mare parte dintre politicieni sunt grav compromişi pe plan extern. Şi aici putem compensa pentru că mai avem un al doilea atu: Preşedintele Iohannis este un partener credibil de dialog pentru orice interlocutor extern pentru că a dovedit deja în momentele grele poate interveni decisiv. Deci dacă va exista o majoritate parlamentară credibilă şi un Guvern profesionist vom fi imediat văzuţi altfel. De la aceste elemente pornim: imaginea protestelor de stradă, votul popular de la referendumul din mai, credibilitatea internaţională a Preşedintelui Iohannis. Avem toate argumentele pentru a corecta foarte repede imaginea externă a ţării. 


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/iohannis-mediafax.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/iohannis-mediafax-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În aceste zile, cei 3 candidaţi prezidenţiali mai importanţi au fost simultan în Statele Unite, ţara aflată în centrul sistemului de alianţe din care facem parte. Care a fost impactul acestor vizite în planul relaţiilor transatlantice ale României? ...