Viorica Dăncilă a avut întrevederi, în SUA, cu Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee, Arthur Schneier, rabinul şef al New York-ului şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc, în care le-a transmis că Guvernul va continua combaterea antisemitismului.

Imaginea articolului Dăncilă, întâmpinată de comunitatea evreiască din New York: Guvernul va continua acţiunile de combatere a antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei

Dăncilă, întâmpinată de comunitatea evreiască din New York: Guvernul va continua acţiunile de combatere a antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei

„În cadrul convorbirilor, premierul a evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Executivul român va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului, potrivit sursei citate.

Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o direcţie prioritară a Preşedinţiei române a Consiliului UE 2019.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a mulţumit pentru implicarea constantă a organizaţiilor evreieşti în susţinerea acestor proiecte şi şi-a exprimat speranţa că de acelaşi sprijin vor beneficia susţinerea candidaturii României la OCDE şi liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetăţenii români, două obiectivele de interes deosebit pentru Guvern.

De asemenea, premierul a subliniat oportunităţile mediului de afaceri din ţara noastră, măsurile guvernamentale de stimulare a investiţiilor şi proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

La rândul său, preşedintele World Jewish Committee Ronald Lauder a subliniat valenţele deosebite ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar şi dintre România şi Statul Israel.

De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentanţii comunităţii evreieşti şi-au exprimat aprecierea faţă de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de comunitatea evreiască din New York la East Park Sinagogue, căreia i-a urat „Un an bun”, cu prilejul începerii noului an evreiesc, pe 29 septembrie, conchide sursa citată.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/dancila-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/dancila-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Viorica Dăncilă a avut întrevederi, în SUA, cu Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee, Arthur Schneier, rabinul şef al New York-ului şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc, în care le-a transmis că Guvernul va continua combaterea antisemitismului. ...