Ambasada Franţei în România a anunţat, vineri, că va deschide o carte de condoleanţe on-line pentru toţi cei care vor să aducă un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac.

Imaginea articolului Ambasada Franţei la Bucureşti deschide o cartea de condoleanţe on-line pentru Jacques Chirac

Ambasada Franţei la Bucureşti deschide o cartea de condoleanţe on-line pentru Jacques Chirac

„Franţa este în doliu după moartea lui Jacques Chirac, om de Stat, un mare european şi prieten al României, ţară pe care a vizitat-o de mai multe ori, în special, cu ocazia Summit-ului Francofoniei din 2006. Aşa cum a spus şi Preşedintele Republicii, Jacques Chirac a fost un om «care a ştiut să reprezinte Naţiunea în diversitatea şi complexitatea sa»”, au transmis reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti, vineri, pe Facebook.

Sursa citată precizează că în ziua de doliu naţional, decretat de preşedintele Emmanuel Macron, pe 30 septembrie, steagurile ambasadei vor fi coborâte în bernă.

„Cu ocazia zilei de doliu naţional, decretat de preşedintele Emmanuel Macron, luni, 30 septembrie, steagurile Ambasadei vor fi coborâte în bernă şi pe site-ul ambasadei va fi deschisă o carte de condoleanţe on-line, pentru toţi cei care doresc să aducă un omagiu Preşedintelui Jacques Chirac”, au mai scris reprezentanţii ambasadei.

Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit presei internaţionale.

Primar al Parisului, ministru, prim-ministru şi în cele din urmă preşedinte, cariera politică excepţională a lui Jacques Chirac s-a desfăşurat pe parcursul a peste 40 de ani, însă în ultimii ani ai vieţii sale a fost vizat de acuzaţii de corupţie.

„Preşedintele Jacques Chirac a murit în această dimineaţă, înconjurat de familie, în linişte”, a declarat ginerele fostului lider francez.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4626945-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4626945-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ambasada Franţei în România a anunţat, vineri, că va deschide o carte de condoleanţe on-line pentru toţi cei care vor să aducă un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac. Ambasada Franţei la Bucureşti deschide...