Conducerea unui mall din Cluj-Napoca a decis, joi, închiderea preventivă a tuturor restaurantelor şi a fast-food-urilor din zona de food court, pentru dezinfectare şi dezinsecţie, după ce s-au găsit gândaci la un alt centru comercial.


Imaginea articolului Un mall din Cluj şi-a închis restaurantele, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit colonii de gândaci la alt centru comercial

Încă un mall din Cluj şi-a închis restaurantele, după ce s-au găsit gândaci la alt centru comercial

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii instituţiei vor verifica vineri zona de food-court a centrului comercial care a închis preventiv restaurantele.

„Conducerea a decis, joi, să închidă benevol toate restaurantele şi fast-food-urile din zona de food court, inclusiv o cafenea şi o pizzerie de la parterul clădirii, dar şi partea de food de la un supermarket din incintă. Comisarii CJPC Cluj vor verifica vineri zona de food-court. Este de apreciat această decizie a conducerii, chiar dacă restaurantele vor înregistra pierderi financiare”, a spus Radu.

Potrivit unui comunicat al mall-ului, în contextul acţiunilor tematice efectuate de instituţiile abilitate la unităţile de alimentaţie publică din Cluj-Napoca, administraţia centrului comercial, împreună cu operatorii de restaurante din food court, au luat decizia de a demara operaţiuni preventive şi suplimentare de igienizare, dezinfectare şi dezinsecţie.

„Totodată, a demarat o procedură de verificare a procesului tehnologic de preparare a alimentelor în restaurantele din food court. Astfel, întrucât testele pot fi realizate doar în timpul programului, locaţiile din food court şi-au întrerupt temporar activitatea pe partea de preparare a alimentelor. Administraţia este în permanenţă preocupată să le ofere clienţilor servicii la cele mai înalte standarde, astfel că acordă o atenţie deosebită respectării normelor sanitare şi de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest sens (…) îşi îndeplineşte toate obligaţiile, realizând operaţiunile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare cu o frecvenţă sporită, mai exact, de două ori pe lună în zona de food court, incluzând spaţiile operatorilor, sala de mese, grupurile sanitare din proximitate şi alte spaţii comune. Aceste lucrări sunt efectuate cu o firmă externă, autorizată să furnizeze servicii profesionale de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, pentru menţinerea nivelului de calitate al serviciilor oferite, administraţia mall-ului a precizat că verifică periodic locaţiile de alimentaţie publică, iar dacă sunt identificate vulnerabilităţi, activitatea acestora este sistată temporar, până la remedierea aspectelor sesizate.

„Susţinem activitatea autorităţilor competente de a verifica unităţile de alimentaţie publică şi vom da curs tuturor acţiunilor în acest sens, pentru a ne asigura că menţinem standardele înalte ale serviciilor oferite publicului”, se mai arată în comunicat.

În mall-ul care a închis preventiv zona food-court sunt peste 20 de restaurante cu specific internaţional.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/50009136-l.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/50009136-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Conducerea unui mall din Cluj-Napoca a decis, joi, închiderea preventivă a tuturor restaurantelor şi a fast-food-urilor din zona de food court, pentru dezinfectare şi dezinsecţie, după ce s-au găsit gândaci la un alt centru comercial. ...