Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, într-o postare pe Facebook.


Imaginea articolului Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European

Liberalul explică faptul că informaţiile transmise de Rovana Plumb cu privire la nepotrivirile din declaraţiile de avere nu au convins Comisia JURI şi de aceea forul legislativ a decis să o audieze pe aceasta.

„Înaintea audierilor în Parlamentul European, Comisia juridică din Parlament are obligaţia de a examina declaraţiile de interese financiare ale tuturor candidaţilor la funcţiile de comisar europeni. Fără confirmarea din partea Comisiei juridice a absenţei conflictelor de interese în declaraţie se suspendă procedura pentru numirea comisarului desemnat. În cazul în care Comisia juridică constată nereguli în declaraţiile de interese financiare, comisarului desemnat i se solicită să furnizeze informaţiile suplimentare şi poate decide, atunci când este cazul, să îl invite pe comisarul desemnat la o discuţie. Acesta este şi cazul doamnei Rovana Plumb. Comisia juridică a solicitat mai multe informaţii în scris din partea doamnei Plumb după ce a constat mai multe diferenţe între declaraţia de interese financiare prezentată la Bruxelles şi declaraţiile oficiale din România.Doamna Plumb a răspuns în scris solicitărilor Comisiei juridice însă informaţiile transmise nu au convins. De aceea, Comisia juridică a trecut la următorul pas şi a invitat-o pe doamna Plumb mâine la o audiere extraordinară”, a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Europarlamentarul PNL a precizat că, în cazul în care Comisia JURI va constata existenţa unui conflict de interese pe baza declaraţiei de interese, atunci poate recomanda soluţionarea conflictului sau poate constata că Plumb nu îşi poate exercita funcţiile.

„Ce urmează: În cazul în care Comisia constată existenţa unui conflict de interese pe baza declaraţiei de interese financiare sau în urma primirii informaţiilor suplimentare din partea doamnei Plumb, Comisia poate recomanda pentru soluţionarea conflictului de interese, renunţarea la interesele financiare în cauză sau modificări ale portofoliului comisarului desemnat de către Preşedintele Comisiei; în cazuri mai grave, dacă nu se găseşte o soluţie la conflictul de interese, comisia poate concluziona că comisarul desemnat nu îşi poate exercita funcţiile în conformitate cu tratatul şi cu Codul de conduită; ulterior, Preşedintele Parlamentului European îl întreabă pe Preşedintele Comisiei ce alte măsuri intenţionează să adopte”, a conchis Mureşan.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afişată pe site-ul instituţiei.

Conform programului afişat pe site-ul PE, Plumb ar urma să fie audiată într-o şedinţă comună a comisia de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7506768-mediafax-foto-andreea-alexandru-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7506768-mediafax-foto-andreea-alexandru-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, într-o postare pe Facebook. ...