O rachetă Soyuz, care îl avea la bord pe primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU), Hazza Al Almansoori, a fost lansată către Staţia Spaţială Internaţională (SSI). La bord se aflau alţi doi astronauţi, unul din SUA şi celălalt din Rusia.

46 afişări

Hazza Al Almansoori, Jessica Meir şi Oleg Skripochka au decolat către SSI din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Skripochka este un veteran al misiunilor către Staţia Spaţială Internaţională, însă Almansoori şi Meir se află pentru prima dată într-o asemenea misiune, scrie NBC News.

Almansoori a fost pilot în cadrul Foreţelor Aeriene Emirate înainte să fie selectat în cadrul unui program de antrenament pentru selectarea viitorului astronaut al EAU.

Lansarea către SSI este parte a unui program desfăşurat de Roscosmos, agenţia spaţială a Rusiei, care dă voie unor indivizi, care nu sunt membri ai Roscosmos, să ajungă în spaţiu.

Emiratele Arabel Unite au lansat propriul program spatial în 2017, având ca scop lansarea unui echipaj către planeta Marte în 2021 şi construirea unei baze până în 2117. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hazza-ali-almansoori.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hazza-ali-almansoori-300x300.jpgrootstireaUncategorised
...