Firmele de pompe funebre din Alexandria nu mai au voie să expună pe străzi sicrie, cruci şi coroane funerare, în urma unei decizii a Consiliului Local. Hotărârea a fost luată deoarece sicriele provoacă disconfort trecătorilor.


Imaginea articolului Expunerea crucilor şi sicrielor de către firmele de pompe funebre, INTERZISE într-un oraş din România

Expunerea crucilor şi sicrielor de către filmele de pompe funebre, INTERZISE într-un oraş din România

Consilierii locali din Alexandria au decis în unanimitate interzicerea expunerii crucilor şi sicrielor de către firmele de pompe funebre care funcţionează în oraş.

Potrivit consilierilor locali, această măsură este una care ar aduce o îmbunătăţire estetică oraşului.

Totul a pornit de la mai multe solicitări ale cetăţenilor din Alexandria care s-au plâns că sicriele expuse pe trotuar îi afecta vizual. S-a făcut chiar o dezbatere publică pe această temă, la care au participat proprietarii firmelor de pompe funebre şi chiar şi ei au fost de acord cu măsura.

Consilierul local Cătălin Dumitraşcu susţine că decizia a fost luată din considerente estetice şi că singurul amendament a constat în faptul că, totuşi, firmele care au acest obiect de activitate vor putea folosi în reclamele stradale o cruce.

„Decizia s-a luat din raţiuni estetice şi mi se pare corect să nu expui stradal sicriele. Singurul amendament a venit din partea consilierului local Florin Titirişcă, care a spus că totuşi aceste firme ar trebui lăsate să pună în reclamele pe care le afişează stradal imaginea unei cruci, ca să înţeleagă lumea obiectul de activitate”, a spus Cătălin Dumitraşcu pentru MEDIAFAX.

Proprietarii firmelor de pompe funebre nu sunt deranjaţi de această măsură, ba chiar unii se declară mulţumiţi de faptul că, printr-o astfel de decizie, „se civilizează” oraşul.

Proprietarul unei firme de pompe funebre din Alexandria a declarat pentru MEDIAFAX că măsura nu îl afectează: „Pe mine măsura nu mă afectează, mă satisface, pentru că civilizează serviciile funerare. Nu e cazul să ne agăţăm sicriele pe garduri. Eu m-am conformat, îmi pun publicitate pe geamuri. Ni s-a sugerat să punem geamuri fumurii, dar nu cred că e cazul. Mi-am comandat tot ce trebuie, nu aştept să se facă 1 ianuarie ca să mă comport civilizat”.

În Alexandria funcţionează 12 firme de pompe funebre, însă doar una are avize din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi Consiliului Local Alexandria.

Decizia CL Alexandria intră în vigoare în 1 ianuarie 2020.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/cosciug.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/cosciug-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Firmele de pompe funebre din Alexandria nu mai au voie să expună pe străzi sicrie, cruci şi coroane funerare, în urma unei decizii a Consiliului Local. Hotărârea a fost luată deoarece sicriele provoacă disconfort trecătorilor. ...