Niculae Bădălău, ministrul Economiei şi preşedinte al PSD Giurgiu, a declarat că în poliţie nu au ce căuta oameni leneşi şi că poliţiştii trebuie să-şi facă datoria şi să nu mai fie „aroganţi”.


Imaginea articolului Bădălău, despre dosarul permiselor obţinute fraudulos: Nu au ce căuta în poliţie oameni leneşi. Să nu mai fie aroganţi

Bădălău reacţionează : Nu au ce căuta în poliţie oameni leneşi. Să nu mai fie aroganţi

„Am văzut în presă tot felul de minuni faţă de Serviciul Permise Giurgiu, consider că este un lucru extrem de urât (…) Pentru judeţ este extrem de urât că s-a vorbit, mai ales că a fost implicat şi un domn primar care avea o şcoală de şoferi şi doi poliţişti, doi şefi de post (…) Din punctul meu de vedere, ca senator, reprezentant al cetăţenilor, este ca ei (n.r. poliţiştii) să asigure siguranţa cetăţeanului, copiii noştri să fie în siguranţă, să-şi facă datoria, să nu mai fie leneşi, să nu mai fie aroganţi, să nu se mai ocupe cu alte probleme (…) Au fost atâtea cazuri în ţară, extrem de grave, în care poliţia pur şi simplu nu şi-a făcut datoria. (…) Nu au ce căuta în poliţie oameni leneşi care au alte preocupări decât le sunt date de lege. (…)”, a declarat Bădălău.

Ministrul a mai spus că începe să creadă că „oamenii ăştia îşi iau salarii degeaba”.

„Mă uitam acum câţi copii morţi… nu-i găsesc, (…) încep să am o decepţie sau să am o dezamăgire, cu toate că fiind ministru, făcând parte dintr-un guvern, nu ar trebui să spun lucrul ăsta, dar încep să cred că pur şi simplu oamenii ăştia îşi iau salarii degeaba”, a declarat Niculae Bădălău.

Potrivit ministrului Bădălău este nevoie de o altă formă de organizare, deoarece sunt localităţi în care nu mai există poliţişti şi localităţi în care poliţiştii trec doar la câteva zile.

“Este o organizare proastă. Trebuie să revenim la vechea organizare sau la o organizare funcţională. (…) Poliţiştii au început să devină unii cu bust care mănâncă, beau şi nu răspund de nimic şi nu fac nimic. Ei ar trebui să răspundă de fiecare faptă antisocială, că totuşi, pentru asta îşi iau banii. (…) Nu-şi iau vani să ne ia carnetele, nu-şi iau bani să ne terorizeze, îşi iau bani ca să apere cetăţenii. (…) Trebuie schimbate percepţiile astea şi mai ales trebuie schimbate personajele care dăunează”, a mai declarat Bădălău.

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care seful Serviciului Permise Auto din Giurgiu a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile în dosarul permiselor obţinute fraudulos, în timp ce primarul din Valea Dragului a primit arest la domiciliu pentru că a invocat probleme de sănătate.

Şeful Serviciului de Permise Giurgiu, arestat în dosarul permiselor ilegale, lua câte 50 euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, câte 300 de euro pentru promovarea probei practice şi 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgenţă” a maşinilor.

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, Mitică Văduva, a fost reţinut iniţial de procurorii DNA sub acuzaţia a 10 infracţiuni de luare de mită, în timp ce primarul comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu, Marin Mototolea, a fost reţinut aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.

Joi, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 26 locaţii, situate în judeţul Giurgiu, dintre care una s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/permis-auto-bogdan-stamatin-7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/permis-auto-bogdan-stamatin-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Niculae Bădălău, ministrul Economiei şi preşedinte al PSD Giurgiu, a declarat că în poliţie nu au ce căuta oameni leneşi şi că poliţiştii trebuie să-şi facă datoria şi să nu mai fie „aroganţi'. ...