Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit presei internaţionale.


Imaginea articolului A murit fostul preşedinte francez Jacques Chirac/ FOTO

A murit fostul preşedinte francez Jacques Chirac

Primar al Parisului, ministru, prim-ministru şi în cele din urmă preşedinte, cariera politică excepţională a lui Jacques Chirac s-a desfăşurat pe parcursul a peste 40 de ani, însă în ultimii ani ai vieţii sale a fost vizat de acuzaţii de corupţie.

“Preşedintele Jacques Chirac a murit în această dimineaţă, înconjurat de familie, în linişte”, a declarat ginerele fostului lider francez.

Chirac a avut două mandate de preşedinte, perioada în care Franţa a adoptat moneda unică europeană. Totodată, este cunoscut pentru faptul că s-a opus intervenţiei americane în Irak, în anul 2003.

După părăsirea Palatului Elysee, Jacques Chirac a fost vizat de o anchetă privind presupuse angajări fictive realizate de acesta în perioada cât a fost primar al capitalei Franţei. În 2011, fostul preşedinte a primit o sentinţă cu suspendare pentru abuz de încredere şi deturnare de fonduri publice.

Întâlnirea cu Ion Iliescu

Pe 21 noiembrie 2003, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, era primit la Palatul Elysee de către fostul şef de stat al Franţei, Jacques Chirac. Politicianul francez a murit pe 26 septembrie 2019.

Vizita lui Ion Iliescu la Paris din 2003 a durat trei zile, timp în care a purtat discuţii despre candidatura României de a se alătura Uniunii Europene, lucru care s-a întâmplat patru ani mai târziu, pe 1 ianuarie 2007.

Imagini de la întâlnirea celor doi pot fi văzute mai jos.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/chirac.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/chirac-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit presei internaţionale. ...