Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, discuţiile venind în contextul candidaturii României la Organizaţie.


Imaginea articolului Viorica Dăncilă, întrevedere cu Angel Gurria, secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

Viorica Dăncilă, întrevedere cu Angel Gurria, secretar general OCDE

“Premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de Secretarul General candidaturii ţării noastre şi a exprimat speranţa pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.De asemenea, şeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susţinut de întreaga clasă politică şi de toţi actorii relevanţi din societatea românească – şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

În acest context, premierul a vorbit despre evoluţiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului şi participarea activă a instituţiilor din ţara noastră la activităţile, proiectele şi programele structurilor OCDE, mai arată sursa citată.

“Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor şi va fi în beneficul companiilor care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă. Secretarul General Angel Gurria a evidenţiat meritele candidaturii ţării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România şi Organizaţie, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitaţia de aderare”, se arată în comunicatul de presă.

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.

OCDE îşi orientează activitatea în patru direcţii prioritare: (1) (re)stabilirea încrederii în piaţă prin eficientizarea şi nivelarea mecanismelor care o fac să funcţioneze; (2) îmbunătăţirea şi consolidarea politicilor fiscale naţionale; (3) promovarea inovaţiei în economie; (4) valorificarea capitalului uman prin capacitarea forţei de muncă. OCDE promovează, cu precădere, reforme structurale, o agendă socială axată pe combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă.

Cei 36 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni – 24) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7529165-mediafax-foto-andreea-alexandru-7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7529165-mediafax-foto-andreea-alexandru-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, discuţiile venind în contextul candidaturii României la Organizaţie. ...