Primul ministru britanic Boris Johnson a vorbit cu regina Elizabeth a II-a după ce Curtea Supremă a decis că a acţionat ilegal când a sfătuit-o să suspende Parlamentul cu doar câteva săptămâni înainte de Brexit, a declarat marţi un oficial guvernamental, citat de Reuters.


Imaginea articolului Discuţii între Johnson şi regina Elizabeth a II-a după decizia Curţii Supreme: Premierul a refuzat să dezvăluie conţinutul conversaţiei

Boris Johnson a vorbit cu regina Elizabeth a II-a după decizia Curţii Supreme

Întrebat dacă a sunat-o pe regină pentru a-şi cere scuze, oficialul a refuzat să dezvăluie conţinutul conversaţiei.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi că nu este de acord cu decizia luată de Curtea Supremă a Marii Britanii privind prorogarea Parlamentului de la Londra, relatează site-ul postului CNN.

“Nu sunt de acord cu decizia luată de Curtea Supremă. Am respectat procedura juridică şi consider că nu aceasta este decizia corectă”, a declarat Boris Johnson.

“Lucrul cel mai important este că vom avea grijă ca Brexit să aibă loc la data de 31 octombrie. Reclamanţii din acest caz sunt determinaţi să ne împiedice”, a adăugat premierul britanic.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunţat marţi că decizia premierului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic şi oferă mai multe şanse parlamentarilor de a obstrucţiona planurile premierului privind Brexit.

Aşadar, potrivit judecătorilor, din punct de vedere legal, Parlamentul nu a fost suspendat, iar preşedinţii Camerei Comunelor şi Camerei Lorzilor vor decide ce se va întâmpla mai departe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4465963.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4465963-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Primul ministru britanic Boris Johnson a vorbit cu regina Elizabeth a II-a după ce Curtea Supremă a decis că a acţionat ilegal când a sfătuit-o să suspende Parlamentul cu doar câteva săptămâni înainte de Brexit, a declarat marţi un oficial guvernamental, citat de Reuters. ...