O femeie de 62 de ani a murit, marţi, în faţa Spitalului de Recuperare din Iaşi, după ce a ieşit din curtea unităţii medicale. Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli.


Imaginea articolului Anchete declanşate la Iaşi, după ce o femeie a murit în faţa Spitalului de Recuperare

Anchete la Iaşi după ce o femeie a murit în faţa Spitalului de Recuperare

Poliţiştii ieşeni fac cercetări după ce, marţi seara, au fost solicitaţi să intervină în zona Spitalului de Recuperare, unde o persoană a fost declarată decedată.

„Este vorba despre o persoană de sex feminin, de 62 de ani, domiciliată în municipiul Iaşi. Ar fi fost adusă la unitatea medicală cu o maşină particulară, deocamdată nu ştim dacă a fost şi internată cu forme legale. Când a ieşit din incinta spitalului a căzut, i s-a făcut rău. Echipajul de pe Ambulanţă a sosit la faţa locului şi a constatat decesul din cauza unui stop cardio-respirator. În cauză au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauzele decesului”, a declarat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

O anchetă a fost demarată şi de către reprezentanţii unităţii medicale în faţa căreia femeia şi-a pierdut viaţa, chiar dacă ea nu era pacienta spitalului.

„Am vorbit cu medicul de gardă de la Clinica de Recuperare Cardiovasculară, care a fost implicată direct în acest eveniment. Ea a spus că pacienta a fost externată dintr-un alt spital, posibil în cursul zilei de astăzi, dar trebuie să cercetăm acest lucru. Ea avea foarte multe afecţiuni. Avea diabet zaharat, obezitate, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune, cardiopatie ischemică, sindrom de apnee de somn. În general, nu era într-o stare de sănătate cât de cât acceptabilă. Am demarat o anchetă internă. Trebuie să aflăm cât timp s-a scurs de la ultima internare până a ajuns în curtea Spitalului de Recuperare, cât timp s-a scurs de când doctorul a fost solicitat şi momentul intervenţiei efective. În mod cert se va face o autopsie şi vom putea corela datele pe care le culegem din documente şi cele ale necropsiei”, a declarat directorul medical al Spitalului de Recuperare din Iaşi, Doru Baltag.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/spital-publimedia-shutterstock-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/spital-publimedia-shutterstock-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O femeie de 62 de ani a murit, marţi, în faţa Spitalului de Recuperare din Iaşi, după ce a ieşit din curtea unităţii medicale. Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli. ...