Biroul permanent al Senatului a aprobat includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a raportului Comisiei juridice referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciul şi fals intelectual, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.


Imaginea articolului Senatul discută, în plenul de luni, cererea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog

Senatul discută, în plenul de luni, cererea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marţea trecută, un raport de respingere a încuviinţării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătăţii.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7411177-mediafax-foto-adrian-piclisan.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7411177-mediafax-foto-adrian-piclisan-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Biroul permanent al Senatului a aprobat includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a raportului Comisiei juridice referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciul şi fals intelectual, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. ...