Ministerul de Externe a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a atacat cu brutalitate trei femei în timpul unui jaf într-o locuinţă din oraşul britanic Luton este cetăţean român. MAE transmite că ancheta e în curs de desfăşurare, iar subiectul e urmărit de Ambasada României la Londra.


Imaginea articolului MAE confirmă că agresorul din oraşul britanic Luton este cetăţean român

MAE confirmă că agresorul din oraşul britanic Luton este cetăţean român

„Ambasada României la Londra, prin intermediul Biroului ataşatului de afaceri interne, are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit datelor obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, autorităţile locale au confirmat faptul că persoana în cauză este cetăţean român, ancheta fiind în curs de desfăşurare. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţeanului român”, a răspuns Ministerul de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Instituţia precizează că „Ambasada României la Londra continuă monitorizarea cazului şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”.

Reacţia MAE vine în contextul în care un individ care pretindea că lucrează la o firmă de curierat a atacat cu brutalitate trei femei în timpul unui jaf într-o locuinţă din oraşul britanic Luton, potrivit Poliţiei din comitatul Bedfordshire.

În dimineaţa zilei de 2 septembrie, un individ s-a prezentat în faţa unei locuinţe din Luton şi a sunat spunând că are un colet de predat la adresa respectivă. În momentul în care i-a fost deschisă uşa, bărbatul s-a năpustit asupra a două femei şi o adolescentă care se aflau în acel moment în locuinţă.

Agresorul a părăsit locuinţa după ce a furat un decodor TV, o consolă Wii şi altă consolă de jocuri video.

Poliţia a mai transmis că au identificat un suspect, despre care se crede că a părăsit Marea Britanie. Ca urmare a acestui lucru, autorităţile britanice colaborează cu forţe de poliţie din câteva ţări europene pentru a-l localiza pe presupusul agresor.

Trong Vung Dong, o rudă a victimelor, a scris pe platforma de socializare Facebook că agresorul ar fi originar din România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/luton-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/luton-3-300x293.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul de Externe a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a atacat cu brutalitate trei femei în timpul unui jaf într-o locuinţă din oraşul britanic Luton este cetăţean român. MAE transmite că ancheta e în curs de desfăşurare, iar subiectul e urmărit de Ambasada României la Londra. ...