Arabia Saudită va lua măsuri corespunzătoarea dacă investigaţia va stabili că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat rafinării, a informat sâmbătă Adel al-Jubeir, ministrul de Externe saudit, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Imaginea articolului Repercusiuni în cazul atacului cu drone asupra rafinăriilor. Oficial saudit ameninţă Iranul cu „măsuri corespunzătoare”

Repercusiuni în cazul atacului cu drone asupra rafinăriilor. Oficial saudit ameninţă cu „măsuri corespunzătoare” dacă se va stabili vinovăţia Iranului

Adel al-Jubeir a declarat că ancheta va dovedi faptul că atacurile au fost lansate din nord şi că Iranul este responsabil.

“Regatul va lua măsuri potrivite pe baza rezultatelor investigaţiei, pentru a asigura securitare şi stabilitate”, a declarat oficialul saudit.

“Suntem convinşi că atacurile nu au fost lansate din Yemen, ci din nord. Investigaţia va dovedi acest lucru”, a adăugat acesta.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzaţiile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/adel-al-jubeir.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/adel-al-jubeir-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Arabia Saudită va lua măsuri corespunzătoarea dacă investigaţia va stabili că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat rafinării, a informat sâmbătă Adel al-Jubeir, ministrul de Externe saudit, relatează site-ul agenţiei Reuters. ...