Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul ALDE-Pro România a strâns peste 400 de mii de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândeşti la oamenii care muncesc să le verifice.

„Cred că sunt 600 şi ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din ţară. Am depus însă 400 şi ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câţiva oameni care muncesc să le verifice, este uşor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăştia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 şi probabil câteva în plus în caz că sunt greşeli”, a spus Mircea Diaconu, în faţa sediului BEC.

Anterior lui Mircea Diaconu, la sediul BEC a ajuns şi Kelemen Hunor, prezidenţiabilul UDMR, care a depus aproape 270.000 de semnături. El a venit cu o trotinetă electrică pentru a încuraja cetăţenii să nu mai folosească maşinile.

Vineri şi-au depus semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis şi Dan Barna, iar joi s-a înregistrat oficial în cursă şi liderul PSD Viorica Dăncilă.

Primul care şi-a depus însă candidatura la BEC este Viorel Cataramă, care a ajuns la instituţie miercuri.

Duminică sunt aşteptaţi la Biroul Electoral Central

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mario2-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mario2-1.jpgrootstireaUncategorised
Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul ALDE-Pro România a strâns peste 400 de mii de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândeşti la oamenii care muncesc să le verifice. ...