Adel al-Jubeir, ministrul de Externe al Arabiei Saudite, a declarat că atitudinea de complacere faţă de Adminstraţia de la Teheran va încuraja viitoare acte ostile, care vor avea implicaţii pentru securitatea şi pacea comunităţii internaţionale, relatează Reuters.

48 afişări


Imaginea articolului Atitudinea de complacere faţă de Iran va încuraja viitoare ostilităţi -ministru saudit

Atitudinea de complacere faţă de Iran va încuraja viitoare ostilităţi -ministru saudit

Ministrul a transmis că atacurile asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită au fost „un atac la adresa lumii” şi că „aceste atacuri sunt o extensie a politicilor agresive ale Iranului”.

De asemenea, „comunitatea internaţională ar trebui să îşi asume responsabilitatea şi să ia atitudine faţă de comportamentul criminal al Iranului”, a menţionat ministrul.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzaţiile.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/27e55ba79d039b4f204dd97b717af606-17.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/27e55ba79d039b4f204dd97b717af606-17-300x300.jpgrootstireaUncategorised
...