Un medic din cadrul Cabinetului de expertiză medicală din Cluj a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a luat mită de la 61 de persoane, pe care le-a încadrat în diferite grade de invaliditate. O altă persoană, care intermedia tranzacţiile, a fost arestată preventiv.


Imaginea articolului Medic din Cluj, cercetat de DNA: Ar fi luat mită de la zeci de persoane pentru a le ajuta să obţină pensie de handicap

Medic din Cluj, acuzat că a luat mită pentru a ajuta zeci de persoane să obţină pensie de handicap

Potrivit unui comunicat al DNA–Serviciul teritorial Cluj, medicul din cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din Cluj este cercetat pentru luare de mită în formă continuată. În aceeaşi cauză, o altă persoană este acuzată de dare de mită şi de trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2019, persoana inculpată în cauză a pretins şi a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate, în condiţiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

„Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului F.A. care, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate şi la eliberarea deciziilor asupra capacităţii de muncă pentru cele 61 de persoane”, se arată în comunicatul DNA.

În 16 septembrie, inculpata a primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remişi medicului, în cabinetul său, moment în care a fost organizat şi un flagrant.

Pe numele inculpatei, Tribunalul Cluj a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce medicul a fost plasat sub control judiciar pe 60 de zile. În această perioadă, medicul nu mai poate lucra în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Cluj.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mita-spaga-medic-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mita-spaga-medic-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un medic din cadrul Cabinetului de expertiză medicală din Cluj a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a luat mită de la 61 de persoane, pe care le-a încadrat în diferite grade de invaliditate. O altă persoană, care intermedia tranzacţiile, a fost arestată...