Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat marţi că ea şi echipa sa vor începe să ţină sesiuni de dialog cu publicul, săptămâna viitoare, menite să pună capăt tensiunilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Imaginea articolului Criza din Hong Kong, la 100 de zile. Şefa Executivului, Carrie Lam, anunţă că este pregătită să înceapă dialogul cu publicul

Criza din Hong Kong: Şefa Executivului, Carrie Lam, pregătită să înceapă dialogul cu publicul

Carrie Lam a informat că sesiunile vor cât mai deschise posibil, iar membrii din public se vor putea înscrie pentru a participa.

“Societatea din Hong Kong a acumulat multe probleme de natură economică, socială şi chiar politică. Sper că aceste forme de dialog vor putea oferi un cadru în care să discutăm”, a declarat Lam.

“Trebuie să adăug că acest dialog nu înseamnă că nu vom lua în continuare măsuri. Oprirea violenţei încă este o prioritate”, a adăugat aceasta.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4417894-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4417894-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat marţi că ea şi echipa sa vor începe să ţină sesiuni de dialog cu publicul, săptămâna viitoare, menite să pună capăt tensiunilor, relatează site-ul agenţiei Reuters. ...