Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va respecta legea, dar nu va renunţa la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord, relatează BBC.


Imaginea articolului Boris Johnson transmite că va respecta legea, dar va scoate Marea Britanie din UE pe 31 octombrie

Boris Johnson transmite că va respecta legea, dar va scoate Marea Britanie din UE pe 31 octombrie

„Voi respecta Constituţia, voi respecta legea, dar vom părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie”, a declarat Boris Johnson.

„Este vital ca oamenii să înţeleagă că Marea Britanie nu va cere o prelungire. Vom ieşi în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord”, a reiterat prim-ministrul britanic.

Boris Johnson nu a oferit detalii despre modul în care va evita o amânare dacă nu va exista un acord.

Întrebat dacă Marea Britanie este o ţară stabilă sau „în haos”, Boris Johnson a transmis că situaţia este „extrem de stabilă”.

„Nu are sens să ne gândim că democraţia sau economia din Marea Britanie sunt în pericol în orice fel”, a declarat Johnson.

„Suntem într-o perioadă de ajustare constituţională, provocată de decizia cetăţenilor de a părăsi Uniunea Europeană. Ştiam că va fi dificil din punct de vedere logistic şi practic, dar vom face acest lucru şi îl vom face în data de 31 octombrie”, a adăugat premierul.

Boris Johnso a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4571880-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-4571880-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va respecta legea, dar nu va renunţa la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord, relatează BBC. ...