O parte din tavanul Şcolii Gimnaziale Câlnic, din judeţul Gorj, s-a prăbuşit, luni, în timpul unor lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii. În momentul producerii incidentului elevii erau afară, în pauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Tavan prăbuşit într-o şcoală, în timpul unei pauze

ULTIMA ORĂ: O parte din tavanul unei şcoli s-a prăbuşit, în timpul pauzei

O porţiune din tavanul Şcolii Gimnaziale Câlnic, din judeţul Gorj, s-a desprins luni, când zeci de copii se aflau în pauză, în curtea instituţiei.

Situaţia a fost semnalată într-o postare pe Facebook de către un bărbat din localitate, care a cerut să fie luate măsuri.

„Săptămâna aceasta a început rău pentru copiii de la Şcoala Gimnazială din comuna Câlnic. O bucată mare de tavan s-a desprins, în urma lucrărilor de înlocuire a tablei de pe şcoală, cu toate că nu era necesară o astfel de intervenţie, după cum afirmă mulţi părinţi şi copii ce încă mai învaţă la acea şcoală! Nu sunt victime, copiii erau în pauză. Sacrificaţi siguranţa copiilor voştri, pentru nişte oameni care nu dau doi bani pe noi! Se impune demisia domnişoarei director pentru toate aceste nereguli! Părinţi, luaţi atitudine!”, a scris Marius Daniel Pupăzan, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au anunţat că nimeni nu a fost rănit.

Potrivit directorului şcolii, Mariana Popescu, bucata de tavan s-ar fi prăbuşit din cauza greutăţii muncitorilor care lucrau la acoperiş.

„Erau oameni care lucrau deasupra, în pod. Probabil sub greutatea lor, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla. Copiii erau în pauză. Putea să fie şi altceva. Doamne-ajută că nu a fost”, a declarat Mariana Popescu, directorul Şcolii Gimnaziale Câlnic, la care sunt înscrişi aproximativ 100 de copii.

Reprezentanţii Primăriei Câlnic au decis ca lucrările să fie continuate numai după cursuri.

„Tavanele sunt foarte vechi, din papură cu mortar şi s-a desprins o bucată, în timp ce lucrau la acoperiş. S-a luat măsura ca lucrările să fie făcute numai în afara cursurilor. Nu era nimeni în clasă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

La Şcoala Gimnazială Câlnic se fac, în prezent, lucrări în valoare de 500.000 de lei, la acoperiş, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/105086112-l-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/105086112-l-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O parte din tavanul Şcolii Gimnaziale Câlnic, din judeţul Gorj, s-a prăbuşit, luni, în timpul unor lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii. În momentul producerii incidentului elevii erau afară, în pauză, transmite corespondentul MEDIAFAX. ...