Biroul Naţional al USR are în total un număr de 24 de membri plus preşedintele formaţiunii, validaţi în Congres Naţional la Timişoara. Dintre aceştia doar 11 au fost aleşi ca făcând parte din „echipa Barna USR la guvernare”, potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX. Totodată, din cei şapte vicepreşedinţi, doar trei sunt din echipa lui Dan Barna.


Imaginea articolului Probleme în USR. Dan Barna nu mai are majoritate în echipa Biroului Naţional al partidului | DOCUMENT

Probleme pentru Dan Barna: Nu mai are majoritate în echipa Biroului Naţional al USR | DOCUMENT

Biroul Naţional al USR are în total un număr de 24 de membri plus preşedintele formaţiunii, dintre care doar 11 fac parte din „echipa Barna USR la guvernare”. Restul membrilor BN al partidului sunt din grupul „Uniţi Salvăm România”, „USR Unit”, „USR echilibrat” şi „USR la firul ierbii”.

„Echipa Barna USR la guvernare”

Cei şapte vicepreşedinţi ai USR, aleşi în Congresul de sâmbătă al formaţiunii sunt: Ion Bulai – „Echipa Barna USR la guvernare”, Stelian Ion – „Uniţi Salvăm România”, Cristina Prună – „Echipa Barna USR la guvernare”, Nicolae Bogdănel Ştefănuţă – „Uniţi Salvăm România”, Claudiu Năsui – „Echipa Barna USR la guvernare”, Cristian Seidler – „Uniţi Salvăm România” şi Allen Coliban – „USR echilibrat”, conform documentului obţinut de MEDIAFAX.

De asemenea, Cristian Ghinea nu a mai candidat la funcţii în partid, Cătălin Drulă este acum doar membru în Biroul Naţional, iar Ionuţ Moşteanu nu a mai fost ales vicepreşedinte, ci simplu membru al BN.

Cu privire la alegerile interne ale USR au exista suspiciuni de fraudă reclamate de Cosette Chichirău, lider al filialei din Iaşi şi contracandidata lui Dan Barna la şefia USR. Acuzaţii de fraudă au fost şi din partea filialelor Botoşani şi Vâlcea.

Ulterior, comisia electorală a USR a întocmit un raport în care precizează că nu există suspiciuni privind fraudarea voturilor la alegerile interne, iar acuzaţiile lui Cosette Chichirău sunt neîntemeiate, potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX.

După ce a anunţat lista Biroului Naţional al USR, Dan Barna a spus că „echipa Barna USR la guvernare” a fost aleasă prin vot democratic, iar astfel partidul va fi adus la guvernare.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câştiga alegerile prezidenţiale, locale, şi vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoşirea României şi transformarea într-o ţară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniţi, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toţi şi în care putem trăi fericiţi aici, acasă”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Timişoara.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de preşedinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Naţional al partidului de la Timişoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obţinut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abţinut.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/3dan-barna-7529954-mediafax-foto-andreea-alexandru-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/3dan-barna-7529954-mediafax-foto-andreea-alexandru-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Biroul Naţional al USR are în total un număr de 24 de membri plus preşedintele formaţiunii, validaţi în Congres Naţional la Timişoara. Dintre aceştia doar 11 au fost aleşi ca făcând parte din „echipa Barna USR la guvernare”, potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX. Totodată, din cei şapte vicepreşedinţi,...