Jandarmii din Bacău intervin pentru salvarea unui urs prins într-o capcană improvizată, în localitatea Dofteana, zona Parcului Dendrologic.


Imaginea articolului Pui de urs, prins într-o capcană improvizată, salvat de jandarmi

Pui de urs, prins într-o capcană improvizată, salvat de jandarmi
Intervenţie a jandarmilor din Bacău pentru salvarea unui urs prins într-o capcană improvizată

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a fost sesizat miercuri că în localitatea Dofteana, zona Parcului Dendrologic, se află un urs prins în laţ.

„La faţa locului au fost trimise efective din cadrul unităţii în vederea asigurării măsurilor specifice de protecţie a cetăţenilor din zonă, împiedicarea pătrunderii unor persoane în apropierea ursului, precum şi pentru izolarea locului. În acest moment echipe de intervenţie din cadrul administratorului fondului de vânătoare, precum şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Bacău acţionează pentru tranchilizarea animalului şi salvarea acestuia”, arată jandarmii din Bacău.

Aceştia atrag atenţia că practicarea vânătorii cu laţul constituie infracţiunea de braconaj, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„Întrucât prezenţa ursului este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, localităţi, gospodării, Jandarmeria le transmite cetăţenilor o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidentele nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care este semnalată prezenţa unui urs, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia, să nu vă apropiaţi de el pentru a face fotografii, să nu îl hrăniţi, să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte, să faceţi zgomot, gălăgia sperie ursul şi astfel poate fi ţinut la distanţă, să nu vă bazaţi că este suficientă distanţă până la urs şi să vă îndepărtaţi de el, să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi”, arată jandarmii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/bacau.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/bacau-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Jandarmii din Bacău intervin pentru salvarea unui urs prins într-o capcană improvizată, în localitatea Dofteana, zona Parcului Dendrologic. ...