Nouă membri ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), printre care şi un comandant, au fost ucişi în urma unui bombardament în sudul Columbiei, a anunţat vineri preşedintele ţării, Ivan Duque, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Nouă rebeli FARC au fost ucişi vineri în Columbia

Nouă rebeli FARC au fost ucişi vineri în Columbia

Atacul a avut loc în oraşul San Vicente del Caguan, a anunţat preşedintele columbian.

„Graţie muncii strategice, meticuloase, impecabile şi riguroase, Girlado Cucho, un lider al acestei organizaţii, a fost ucis”, le-a spus Duque jurnaliştilor.

„Acest infractor se dedica traficului de droguri, răpirilor, intimidării. Ne aşteptam ca el să facă parte din acest grup ameninţător, care ieri s-a prezentat ca fiind un nou grup, ceea ce nu este adevărat, fiind vorba doar de o grupare de terorişti traficanţi de droguri”, a mai spus Duque.

Anunţul preşedintelui columbian vine în contextul în care doi lideri ai FARC au postat joi în mediul online un videoclip în care anunţă că vor lansa o nouă ofensivă împotriva autorităţilor columbiene, la trei ani de la semnarea unui acord de pace între Guvern şi FARC.

Cei doi foşti comandanţi ai grupării, cunoscuţi după pseudonimele Ivan Marquez şi Jesus Santrich, au făcut acest anunţ prin intermediul unui videoclip de 32 de minute, postat pe YouTube.

„Aceasta este o continuare a luptei rebelilor, ca răspuns la încălcarea de către stat a Acordurilor de pace de la Havana”, a spus Marquez. El a adăugat că obiectivele grupării sunt instalarea unui guvern care promovează pacea, lupta împotriva corupţiei şi taxarea multinaţionalelor şi companiilor care iau parte la activităţi economice ilegale.

Acordul de pace între FARC şi autorităţile din Columbia din anul 2016 a pus capăt unei insurgenţe de cinci decenii în urma căreia au decedat aproximativ 260.000 de persoane, iar câteva milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/farc-membru-afp-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/farc-membru-afp-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Nouă membri ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), printre care şi un comandant, au fost ucişi în urma unui bombardament în sudul Columbiei, a anunţat vineri preşedintele ţării, Ivan Duque, potrivit Reuters. ...