Doi lideri ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au postat în mediul online un videoclip în care anunţă că vor lansa o nouă ofensivă împotriva autorităţilor columbiene, la trei ani de la semnarea unui acord de pace între Guvern şi FARC, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Doi lideri ai grupării FARC fac apel la o nouă ofensivă împotriva Guvernului columbian

Doi lideri ai grupării FARC fac apel la o nouă ofensivă împotriva Guvernului columbian

Cei doi foşti comandanţi ai grupării, cunoscuţi după pseudonimele Ivan Marquez şi Jesus Santrich, au făcut acest anunţ prin intermediul unui videoclip de 32 de minute, postat pe YouTube.

„Aceasta este o continuare a luptei rebelilor, ca răspuns la încălcarea de către stat a Acordurilor de pace de la Havana”, a spus Marquez. El a adăugat că obiectivele grupării sunt instalarea unui guvern care promovează pacea, lupta împotriva corupţiei şi taxarea multinaţionalelor şi companiilor care iau parte la activităţi economice ilegale.

În replică, preşedintele Columbiei, Ivan Duque, a anunţat că oferă o recompensă de trei miliarde de pesos (863.000 de dolari) pentru orice informaţie care poate duce la capturarea celor doi. „Am solicitat crearea unei unităţi speciale pentru capturarea acestor criminali”, a spus acesta.

Acordul de pace între FARC şi autorităţile din Columbia din anul 2016 a pus capăt unei insurgenţe de cinci decenii în urma căreia au decedat aproximativ 260.000 de persoane, iar câteva milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/farc-membru-afp.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/farc-membru-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Doi lideri ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au postat în mediul online un videoclip în care anunţă că vor lansa o nouă ofensivă împotriva autorităţilor columbiene, la trei ani de la semnarea unui acord de pace între Guvern şi FARC, potrivit Reuters. ...