Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Galaţi, că există o modalitate prin care Opoziţia poate provoca alegeri anticipate: după îndepărtarea Guvernului PSD, parlamentarii opoziţiei să respingă de două ori propunerile de premier, chiar dacă variantele vin din propriile partide.


Imaginea articolului Dan Barna a explicat cum ar putea fi declanşate alegerile anticipate. Ce paşi ar trebui să urmeze parlamentarii opoziţiei

Scenariu USR: Opoziţia să voteze împotriva propriilor propuneri de premier ca să provoace anticipate

Dan Barna a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură a PNL ca pe un prim pas în organizarea de alegeri anticipate. Momentul în care va fi depusă moţiunea va fi stabilit de comun acord cu ceilalţi lideri ai partidelor de opoziţie.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Nu mai există legitimitate a actualei guvernări. Vom susţine moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare, luni, marţi, o să am discuţii cu partidele din opoziţie pentru a vedea pe ce număr de semnături putem conta, pentru a putea vedea oportunitatea momentului depunerii moţiunii de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece pentru că nu mai are legitimitate, pe de o parte, pe de altă parte nu mai există majoritatea parlamentară care l-a propulsat”, a declarat Dan Barna, la Galaţi.

Liderul USR a explicat cum ar putea fi declanşate alegerile anticipate: partidele de opoziţie să formeze o alianţă, să formeze guvernul şi să respingă propriile popuneri de premieri prin votul parlamentarilor lor.

„În situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, se deschide posibilitatea reală a alegerilor anticipate pe următorul mecanism: se va putea propune un premier din oricare partid non-PSD, pentru că sunt convins că preşedintele Iohannis nu va mai da încă o şansă PSD-ului. Şi atunci se va propune un premier, Parlamentul va putea să respingă acest premier, se repetă secvenţa şi intrăm în logică de alegeri anticipate. Dacă facem un acord politic, care este foarte posibil între celălalte partide, mai puţin PSD, respingând doi premieri, putem intra într-o logică de alegeri anticipate foarte firească, foarte normală, prin care închidem o criză politică în care România riscă să alunece”, a mai spus Dan Barna.

Totodată, preşedintele USR a respins ideea formării unui guvern de uniune naţională.

„Ideea de a construi un Guvern de mare uniune naţională cu toate celălalte forţe mai puţin PSD-ul, adică exact cu aceea care au fost umăr la umăr cu Liviu Dragnea, este una perdantă pentru România, pentru că ar fi un guvern care nu ar putea face reformele majore de care avem nevoie”, a precizat Dan Barna.

Dan Barna a fost, vineri, la Galaţi pentru a participa la campania de strângere de semnături pentru participarea la alegerile prezidenţiale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7525391-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7525391-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Galaţi, că există o modalitate prin care Opoziţia poate provoca alegeri anticipate: după îndepărtarea Guvernului PSD, parlamentarii opoziţiei să respingă de două ori propunerile de premier, chiar dacă variantele vin din propriile partide. ...