Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la “Gândurile lui Cristoiu”, că primele informaţii că rezultatele vor fi proaste la europarlamenntare au venit cu o săptămână înainte, catalogându-le ca un rezultat al guvernării. Tăriceanu, a mai spus, joi seară, că s-a ajuns la situaţia în care bugetul României are o gaură de nu mai puţin de 9 miliarde de lei.

“Guvernarea a lăsat unele urme asupra noastră. Am avut cu 2 luni înainte de europarlamentare 13%, apoi 10-12%. Am primit cu o săptămână înainte de alegeri informaţii că rezultatul va fi prost. Ce a urmat a fost unul sub orice aşteptări şi acest lucruri a declanşat un proces de reflexie. Am analizat cauzele, era o anumită bulversare şi am încercat să stăm apoi de vorbă. Am discutat o regândire a programului de guvernare, am discutat de câteva subiecte care să dea clar mesajul că ne preocupă problemele care sunt pe agenda populaţie: corupţia şi incompetenţa cuplată cu nepotismul. Am discutat o restructurare a guvernuluui, plus o reducere a secretarilor de stat, tăierea unor posturi la cabinetele demnitarilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la “Gândurile lui Cristoiu”.

“72% din populaţie consideră că România merge într-o direcţie proastă. În România avem a doua sau a treia creştere economică din Europa. Şomajul e foarte scăzut şi se confruntă cu probleme în găsirea forţei de muncă. Am constatat că există o ostilitate agresivă care cred că trebuie să te oblige să iei în mod democratic act de această situaţie şi să faci un pas înapoi. Este nevoie şi de astfel de momente în care să iei o astfel de decizie”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Bugetul are o gaură de 9 miliarde de lei

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, că s-a ajuns la situaţia în care bugetul României are o gaură de nu mai puţin de 9 miliarde de lei.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că Guvernul a făcut numeroase modificări la OUG 114, care nu fuseseră agreate în Coaliţie.

“Am convenit ca până pe 20 august să discutăm aceste lucruri. În primul rând că nu a venit, că a avut o problemă medicală. Ne-am întâlnit miercuri, dar cu colegii dânsei, nu au avut nimica şi ne-au zis că gândesc un plan cu 10 măsuri, dar măsuri de mai mică amploare. I-am spus “doamna Dăncilă, aţi ales o formulă de supravieţuire. Eu cred că e prea puţin. Dacă nu ieşim în ofensivă, soarta ne e pecetluită şi în 2020 dumneavoastră care aţi plecat de la 46 poate rămâneţi cu un 20-25%, dar noi nu ne putem permite acest lucru” şi sunt chestiuni de dată recentă. Am convenit să modificăm OUG 114 la care am avut obiecţiuni de la început şi care a suferit o serie de adăugiri pe care noi nu le convenisem în Coaliţie”, a declarat preşedintele ALDE, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că există o gaură în buget de 9 miliarde de lei.

“A fost problema bugetului care a fost discutat, ca să constatăm acum în august că bugetul are acum o gaură de 9 miliarde de lei. Măsurile luate la rectificare nu vindecă bugetul. Problemele rămân. La nivel local cooperarea merge prost. Am făcut o evaluare cu organizaţiile din teritoriu, încercând să evaluăm nivelul de colaborare. 8 organizaţii din 47 ne-au spus că la nivel local coaliţia funcţionează. Miniştrii erau nemulţumiţi. 72% din populaţie consideră că România merge într-o direcţie proastă. În România avem a doua sau a treia creştere economică din Europa. Şomajul e foarte scăzut şi se confruntă cu probleme în găsirea forţei de muncă. Am constatat că există o ostilitate agresivă care cred că trebuie să te oblige să iei în mod democratic act de această situaţie şi să faci un pas înapoi. Este nevoie şi de astfel de momente în care să iei o astfel de decizie”, a completat Tăriceanu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7530306-mediafax-foto-alexandra-pandrea-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7530306-mediafax-foto-alexandra-pandrea-2.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la 'Gândurile lui Cristoiu', că primele informaţii că rezultatele vor fi proaste la europarlamenntare au venit cu o săptămână înainte, catalogându-le ca un rezultat al guvernării. Tăriceanu, a mai spus, joi seară, că s-a ajuns la situaţia în care bugetul României are...