Klaus Iohannis a declarat că degringolada din aceste zile la nivelul Executivului confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să îi trateze pe români. Preşedintele a catalogat ca fiind „ridicole” încercările ALDE de se spăla pe mâini de guvernare.


Imaginea articolului Iohannis, prima reacţie după ieşirea ALDE de la guvernare: Încercările de a se spăla pe mâini sunt pur şi simplu ridicole

Klaus Iohannis: Încercările ALDE de a se spăla pe mâini sunt pur şi simplu ridicole

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetăţeanului şi de guvernarea acestei ţări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri, la Palatul Cotroceni.

Acesta a adăugat că este convins în continuare că un guvern PSD nu este potrivit pentru România, adăugând că „guvernarea toxică este ţinută în viaţă”, de structura parlamentară votată în 2016.

„Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îţi spun direct că duci ţara pe un drum greşit, nu îţi mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate să rămână în funcţiune. Această guvernare toxică este încă ţinută în viaţă de configuraţia parlamentară votată în decembrie 2016”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a afirmat că ţara noastră traversează o criză guvernamentală pe care nu este dispus să o gireze.

„România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira, prin deciziile mele, susţinerea acestui guvern. PSD şi ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eşecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini şi de a se ţine departe de această guvernare sunt pur şi simplu ridicole. După ce ai stat la aceeaşi masă cu PSD şi ai luat măsuri împotriva românilor şi a României, după ce ai girat masacrarea legilor justiţiei şi adoptarea de măsuri economice greşite, nu mai păcăleşti pe nimeni că nu eşti vinovat”, a conchis şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis şeful statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

De asemenea, şeful Executivului a transmis, marţi, propunerile de miniştrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7414664-mediafax-foto-andreea-alexandru-12.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7414664-mediafax-foto-andreea-alexandru-12-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Klaus Iohannis a declarat că degringolada din aceste zile la nivelul Executivului confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să îi trateze pe români. Preşedintele a catalogat ca fiind „ridicole” încercările ALDE de se spăla pe mâini de guvernare. ...