Premierul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei şi ministru al afacerilor externe al Bulgariei Ekaterina Zaharieva, aflată într-o vizită în România. În cadrul întrevederii s-a discutat despre relaţiile româno-bulgare şi Strategia Dunării.


Imaginea articolului Viorica Dăncilă a discutat cu ministrul externe al Bulgariei despre Strategia Dunării

Dăncilă a discutat cu ministrul externe al Bulgariei despre Strategia Dunării

“În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a salutat relaţiile de bună cooperare dintre România şi Bulgaria, în contextul dinamicii deosebite a dialogului politic la toate nivelurile din ultimul an, pe fundalul organizării, în luna martie 2019, a celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre România şi Bulgaria. Premierul a exprimat dorinţa aprofundării cooperării româno-bulgare, inclusiv prin stabilirea modalităţilor concrete de cooperare pentru valorificarea oportunităţilor economice din cele două state. În acest sens, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat importanţa proiectelor precum: asigurarea navigabilităţii optime pe Dunăre tot timpul anului, interconectarea pieţelor de energie, optimizarea utilizării programelor de cooperare transfrontalieră, valorificarea oportunităţilor oferite de Strategia Dunării”, transmite Guvernul într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a punctat importanţa colaborării cu partenerii bulgari în vederea atingerii obiectivelor prioritare în plan european şi despre politica de coeziune şi cea agricolă în cadrul negocierilor pentru noul cadru financiar multianual.

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat necesitatea unei strânse colaborări cu partenerii bulgari pentru atingerea obiectivelor prioritare în plan european şi pentru menţinerea unor alocări importante pentru politica de coeziune şi cea agricolă în cadrul negocierilor pentru noul cadru financiar multianual, promovarea cooperării regionale şi a regiunii Mării Negre, avansarea politicii de extindere în Balcanii de Vest şi apropierea de UE a partenerilor din est”, se mai arată în comunicatul de presă.

Vizita oficialului bulgar are loc în contextul unui an cu semnificaţii în relaţia bilaterală, marcat de aniversarea a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-bulgare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/1s.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/1s-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei şi ministru al afacerilor externe al Bulgariei Ekaterina Zaharieva, aflată într-o vizită în România. În cadrul întrevederii s-a discutat despre relaţiile româno-bulgare şi Strategia Dunării. ...