Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat că nu a fost clar de unde au pornit neînţelegeriile cu ALDE, dar cert este că PSD nu poate pleca de la guvernare doar pentru că peste trei săptămâni ar putea să fie demis Cabinetul prin moţiune.

“În amintirea momentelor frumoase nu e bine să stricăm ce a fost frumos între noi. Nu ştim ce decizii se iau în continuare dar nu vom rupe noi alianţa, nu facem noi pasul către divorţ, nu părăsim noi familia”, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa Cex PSD.

Întrebată de unde au pornit neînţelegerile cu ALDE, Firea a afirmat: “Foarte clar nu s-a înţeles, doar divergenţa la prezidenţiale. Înţelegem că dl. preşedinte Tăriceanu a vrut să candideze, acum auzim că e alt candidat, sunt deciziile lor şi vor răspunde în faţa electoratului lor”.

Chestionată cu privire la moţiunea de cenzură şi dacă există vreun pericol, Gabriela Firea a răspuns: “emoţii sunt întotdeauna dar vom vedea atunci de ce vor cere căderea guvernului, pe care l-au susţinut şi din care au făcut şi încă mai fac parte (…) La guvernare se intră democratic, după ce se câştigă democratic. Aşa se şi pierde guvernarea. Dar a pleca înainte de această posibilitate, nu era înţelept. Adică e un fel de situaţie pe care o ştiu şi copiii mici cu drobul de sare. Să fugim de la guvernare că peste 2-3 săptămâni oricum vom pleca prin moţiune? Nu”.

Fifor: I-am spus lui Tăriceanu că nu vom accepta ca Pro România să meargă la guvernare alături de PSD

Mihai Fifor a declarat, la finalul CEx de luni, că i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că PSD nu va accepta niciodată ca Pro România să intre la guvernare. Secretarul general al PSD a adăugat că deciziile ALDE fuseră luate dinainte.

„După coaliţia de astăzi (luni – n.r.) nu mai sunt atât de convins că am reuşit să înţeleg resorturile intime ale ieşirii ALDE de la guvernare. E decizia dânşilor, aşa au ales. I-am spus astăzi lui Tăriceanu că nu vom accepta ca Pro România să meargă la guvernare alături de PSD. E un vot al colegilor în PSD şi prin urmare vom continua. Dacă domniile lor au decis să facă alianţă cu Pro România, dacă au ales să îl retragă pe Tăriceanu şi să îl susţină pe Mircea Diaconu. Toate acestea sunt hotărâri cu care astăzi au venit deja. Să nu încercăm să ne minţim unii pe alţii că astăzi s-a luat decizia, nici pomeneală”, a afirmat Mihai Fifor.

Comitetul Executiv al PSD a decis, luni seară, rămânerea la guvernare. În schimb, ALDE a luat hotărârea să rupă coaliţia şi să facă alianţă cu Pro România, precum şi susţinerea candidaturii la prezidenţiale a lui Mircea Diaconu. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7527789-mediafax-foto-alexandra-pandrea-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/7527789-mediafax-foto-alexandra-pandrea-1.jpgrootstireaUncategorised
Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat că nu a fost clar de unde au pornit neînţelegeriile cu ALDE, dar cert este că PSD nu poate pleca de la guvernare doar pentru că peste trei săptămâni ar putea să fie demis Cabinetul prin moţiune. ...