Marea Britanie şi Germania au criticat sâmbătă decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron privind blocarea Acordului cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur) pentru a pune presiune pe Brazilia în contextul incendiilor de vegetaţie din Pădurea Amazoniană, relatează Reuters.


Imaginea articolului Marea Britanie şi Germania critică decizia Franţei privind blocarea Acordului Mercosur

Marea Britanie şi Germania critică decizia Franţei privind blocarea Acordului Mercosur

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că consideră, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană, că omologul său din Brazilia, Jair Bolsonaro, “a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului.

În acest context, premierul britanic Boris Johnson, a criticat decizia luată de Franţa, adoptând o poziţie similară cu cea a cancelarului german Angela Merkel.

“Sunt tot felul de oameni care vor folosi tot felul de scuze pentru a influenţa comerţul şi nu vreau să văd acest lucru”, a declarat Johnson.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-2890820-8.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-2890820-8-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Marea Britanie şi Germania au criticat sâmbătă decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron privind blocarea Acordului cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur) pentru a pune presiune pe Brazilia în contextul incendiilor de vegetaţie din Pădurea Amazoniană, relatează Reuters. ...