Preşedintele american Donald Trump a catalogat drept “dezagreabile” şi jignitoare la adresa SUA afirmaţiile premierului danez Mette Frederiksen pe tema vânzării Groenlandei, care a refuzat categoric ideea, lucru ce a provocat amânarea vizitei liderului SUA la Copenhaga, informează postul BBC News.


Imaginea articolului Donald Trump califică drept "dezagreabile" afirmaţiile premierului danez Mette Frederiksen despre propunerea sa privind vânzarea Groenlandei

Trump califică drept “dezagreabile” afirmaţiile premierului danez despre ideea vânzării Groenlandei

O serie de politicieni danezi şi-au manifestat dezaprobarea faţă de ideea că SUA ar putea cumpăra Groenlanda, premierul Mette Frederiksen afirmând că ideea referitoare la eventuala vânzare a insulei Groenlanda este una “absurdă”.

“Am considerat că afirmaţia premierului că este o idee absurdă a fost dezagreabilă”, a afirmat, miercuri, liderul de la Casa Albă.

“Am considerat că este o afirmaţie nepotrivită. Tot ceea ce trebuia să facă era să spună nu, nu ne-ar interesa”, a explicat Trump.

“Nu vorbeşte cu mine. Vorbeşte cu Statele Unite ale Americii. Nu vorbeşti cu Statele Unite în acest fel, cel puţin nu în mandatul meu”, a subliniat preşedintele american.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, Frederiksen a reiterat că Groenlanda nu este de vânzarea şi şi-a exprimat regretul în legătură cu amânarea bruscă a vizitei preşedintelui Donald Trump. Premierul danez a precizat că invitaţia adresată preşedintelui Trump rămâne valabilă.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei l-a invitat pe Donald Trump să efectueze o vizită de stat la Copenhaga, programată pentru data de 2 septembrie, însă, cu mai puţin de două saptamâni înainte de vizită, preşedintele american a anunţat pe Twitter că va amâna întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului danez a respins categoric ideea vânzării Groenlandei.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/befunky-collage-13-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/befunky-collage-13-4-300x285.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele american Donald Trump a catalogat drept 'dezagreabile' şi jignitoare la adresa SUA afirmaţiile premierului danez Mette Frederiksen pe tema vânzării Groenlandei, care a refuzat categoric ideea, lucru ce a provocat amânarea vizitei liderului SUA la Copenhaga, informează postul BBC News. ...