Ministrul de Externe Ramona Mănescu a discutat, miercuri, cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan, despre organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, care va avea loc anul acesta.


Imaginea articolului Ministrul de Externe a discutat cu ambasadorul armean despre relaţiile economice româno-armene

Ministrul de Externe a discutat cu ambasadorul armean despre relaţiile economice româno-armene

„Ministrul afacerilor externe, Ramona Nicole Mănescu, a avut în cursul zilei de astăzi, 21 august 2019, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan. (…) Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, în a doua jumătate a anului 2019”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Un alt subiect de discuţia a vizat cooperarea dintre România şi Armania în domeniul economic, cei doi oficiali catalogând inaugurarea zborului direct Bucureşti-Erevan ca fiind un proiect comun de succes.

„Discuţiile au vizat stadiul actual şi perspectivele cooperării româno-armene şi a fost exprimată satisfacţia pentru evoluţia cooperării bilaterale, precum şi sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a contactelor interumane şi pentru amplificarea relaţiilor şi în alte domenii. În acest sens, a fost subliniat potenţialul existent în domeniul economic, deschiderea zborului direct Bucureşti-Erevan, în primăvara anului curent, fiind apreciat drept un proiect comun de succes, de natură să potenţeze relaţiile economice”, a mai transmis instituţia.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre intensificarea dialogului la nivel parlamentar dintre România şi Armenia.

„De asemenea, au fost evocate posibilităţile de intensificare a dialogului, inclusiv la nivel parlamentar. Demnitarul român a reiterat susţinerea pentru procesul de reforme democratice, precum şi pentru valorificarea, inclusiv în relaţiile bilaterale, a oportunităţilor oferite de noul cadru de cooperare dintre Armenia şi Uniunea Europeană (Acordul de Parteneriat Cuprinzător şi Amplificat, CEPA). În cadrul întrevederii, ambasadorul armean a adresat felicitări României pentru exercitarea cu succes a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi a mulţumit pentru buna colaborare avută cu partea română, inclusiv în contextul Parteneriatului Estic al UE”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/ramona-manescu-marius-dumbraveanu-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/ramona-manescu-marius-dumbraveanu-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul de Externe Ramona Mănescu a discutat, miercuri, cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan, despre organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, care va avea loc anul acesta. ...