Spania s-a oferit duminică să primească într-unul dintre porturile sale nava Open Arms, la bordul căreia se află în continuare 107 imigranţi, însă organizaţia responsabilă pentru ambarcaţiune a informat efortul de a călători atât de departe este prea mare, relatează site-ul agenţiei Dpa.


Imaginea articolului Spania oferă portul Algeciras pentru debarcarea imigranţilor de la bordul navei Open Arms

Spania oferă portul Algeciras pentru debarcarea imigranţilor de la bordul navei Open Arms

“Am oferit instrucţiuni privind pregătirea portului Algeciras pentru a permite accesul navei Open Arms. Spania a acţionat întotdeauna în faţa crizelor umanitare”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez.

Cu toate acesta, reprezentanţii Open Arms consideră că portul Algeciras se află prea departe.

Liderii navei susţin că, având în vedere situaţia de urgenţă, este nevoie de o debarcare rapidă a imigranţilor.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a refuzat accesul navei în porturile sale, a salutat oferta făcută de Guvernul spaniol şi a criticat decizia ambarcaţiunii de a nu naviga către Algeciras.

“ONG-ul spaniol refuză un port oferit de Spania. Incredibil şi inacceptabil!” a declarat Salvini într-un mesaj postat pe Twitter.

Şase state, printre care şi România, s-au oferit să preia imigranţii aflaţi la bordul navei caritabile Open Arms, care nu a primit permisiunea de a acosta în porturile italiene, a anunţat premierul Italiei, Giuseppe Conte, potrivit Reuters.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/open-arms-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/open-arms-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Spania s-a oferit duminică să primească într-unul dintre porturile sale nava Open Arms, la bordul căreia se află în continuare 107 imigranţi, însă organizaţia responsabilă pentru ambarcaţiune a informat efortul de a călători atât de departe este prea mare, relatează site-ul agenţiei Dpa. ...