Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu doreşte ca Washingtonul să facă afaceri cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, cu toate că, potrivit unor informaţii, Administraţia sa ar urma să extindă licenţa temporară de import pentru gigantul chinez, potrivit Reuters.

558 afişări


Imaginea articolului Huawei, împinsă în afara pieţei din SUA. Donald Trump continuă să se opună unei colaborări, din „motive de securitate naţională”

Huawei, împinsă în afara pieţei din SUA. Donald Trump continuă să se opună unei colaborări, din „motive de securitate naţională”

Presa internaţională anunţa vineri că Departamentul de Comerţ al Statelor Unite este pe cale să extindă cu 90 de zile această licenţă, permiţându-i firmei chineze să se aprovizioneze de la companiile americane, astfel încât Huawei să poată să le ofere în continuare servicii clienţilor existenţi.

Duminică, însă, Donald Trump le-a declarat jurnaliştilor că nu doreşte ca Statele Unite să semneze contracte comerciale cu compania chineză din motive de securitate naţională.

„În acest moment se pare că nu vom face afaceri”, a spus Trump. „Nu vreau să facem afaceri deloc, pentru că este vorba despre securitatea naţională şi cred că presa a relatat despre acest subiect într-un mod uşor diferit”, a adăugat preşedintele american.

El nu a făcut duminică referire la posibila extindere a „licenţei generale temporare”.

Tot duminică, Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional, a declarat că Departamentul de Comerţ va extinde licenţa pentru Huawei cu 90 de zile, ca un gest de „bună-credinţă”, în contextul negocierilor dintre Statele Unite şi China privind comerţul.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-4190326-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-4190326-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Home ...