Cel puţin 13 persoane au fost reţinute în urma incidentelor violente care au avut loc sâmbătă după ce mai mulţi demonstranţi de extremă-dreapta s-au confruntat la Portland cu membri ai mişcării de extremă-stânga Antifa (anti-fascism), au anunţat autorităţile, informează postul BBC News.


Imaginea articolului Violenţe în SUA între demonstranţi de extremă-dreapta din Portland şi contramanifestanţi de extremă-stânga: Cel puţin 13 persoane au fost reţinute | VIDEO

Violenţe la Portland, între demonstranţi de extremă-dreapta şi contramanifestanţi de extremă-stânga

Efective importante de poliţişti au fost mobilizate pentru a ţine separaţi susţinătorii celor două extreme, însă unele violenţe s-au înregistrat după încheierea mitingului extremei-dreapta.

Organizatorii mitingului cer ca mişcarea Antifa, o coaliţie internaţională de militanţi împotriva extremei-drepte, să fie declarată organizaţie teroristă.

Poliţia a confiscat arme artizanale, inclusiv bâte din metal şi scuturi, de la susţinătorii ambelor extreme.

Cel puţin şase persoane au fost rănite uşor, iar o alta a fost spitalizată, în urma violenţelor de la Portland, oraş considerat drept un bastion al mişcării Antifa.

Mitingul, la care au participat până la 1.200 de oameni, a fost promovat de Joe Biggs, membru al grupării de extremă dreapta Proud Boys şi fost angajat al lui Alex Jones, proprietarul site-ului Infowars, care prezintă teorii ale conspiraţiei.

Preşedintele Donald Trump a transmis că situaţia de la Portland este monitorizată cu atenţie de Administraţia SUA şi a indicat că este luată în considerare declararea mişcării Antifa ca “organizaţie de teroare”.

Anterior, Trump a menţionat că adepţii supremaţiei rasei albe, cât şi mişcarea Antifa, sunt o problemă majoră.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/violente-sua-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/violente-sua-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cel puţin 13 persoane au fost reţinute în urma incidentelor violente care au avut loc sâmbătă după ce mai mulţi demonstranţi de extremă-dreapta s-au confruntat la Portland cu membri ai mişcării de extremă-stânga Antifa (anti-fascism), au anunţat autorităţile, informează postul BBC News. ...