Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde 4 oameni au fost omorâţi, spune că asistenta nu trebuia să lase un stativ de perfuzii la îndemâna pacienţilor. O a doua greşeală este legată de faptul că în pat cu ucigaşul a mai fost pus pacient.


Imaginea articolului Neregulile găsite de Ministrul Sănătăţii la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: În pat cu ucigaşul a mai fost pus un pacient, deşi erau locuri libere/ „Asistenta spune ca a administrat tratamentul, dar in foaie nu apare consemnat”

Ministrul Sănătăţii anunţă că în pat cu ucigaşul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a mai fost pus un pacient, deşi erau locuri libere

“Din păcate, aşa cum am precizat, s-a produs un lung şir de eroari umane şi reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul şi fiecare să respecte ce e în fişa postului.
De exemplu, se arată în fişa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente, stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, aflat în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, spune că o altă greşeală a fost legată de faptul că medicii au pus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un bărbat în pat cu acesta.

“La 1.45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ştefan, în condiţiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână şi atunci poate şi-au spus <<de ce să nu îl punem aici>>. Doi oameni au fost puşi în acelaşi pat, în condiţiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă, acolo se plăteşte legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ţinut o noapte”‘, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Patru oameni au fost ucişi şi nouă răniţi grav, după ce un bolnav a intrat în sevraj şi i-a lovit cu un stativ de perfuzii. Atacatorul a sărit apoi pe geam şi a fost prins în curte de un poliţist.

Sorina Pintea: Asistenta spune ca a administrat tratamentul, dar in foaie nu apare consemnat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, unde a participat la ancheta desfăşurată la Spitalul de Psihiatrie, că asistenta spune că i-a dat bărbatului care a ucis patru persoane şi a rănit alte nouă sedativel prescrise de medici, dar că acest lucru nu apare în fişa medicală.

Ministerul Sănătăţii a declarat că asistenta care trebuia să îi administreze tratamentul sâmbătă seara bărbatului care a devenit agresiv peste noapte nu a consemnat acest lucru în fişa medicală.

„În foaia de tratament medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. În foaia de observaţie apare un formular în care asistenta notează ora la care administrează tratamentul şi ce tratament administrează. Asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat.”, a spus Sorina Pintea.

Ea a precizat că tratamentul conţinea pe lângă sedative şi vitamine.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/5502518-mediafax-foto-octav-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/5502518-mediafax-foto-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde 4 oameni au fost omorâţi, spune că asistenta nu trebuia să lase un stativ de perfuzii la îndemâna pacienţilor. O a doua greşeală este legată de faptul că în pat cu ucigaşul a mai fost...