Poliţia britanică, care a anchetat în 2018 uciderea spionului rus Serghei Skripal cu substanţa neorotoxică Novichok, dând vina pe Rusia pentru că ar fi fost mplicată în acest caz, la acea dată fiind găsite urme ale aceleiaşi substanţe în sângele unui poliţist britanic, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Un poliţist britanic, otrăvit în 2018 cu aceeaşi substanţă neorotoxică folosită în cazul Skripal

Un poliţist britanic, otrăvit în 2018 cu aceeaşi substanţă neorotoxică folosită în cazul Skripal

Poliţia a anunţat că agentul a primit tratament medical şi s-a reîntors la serviciu la scurt timp după ce ei au reacţionat la otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Yulia, un fost agent sub acoperire, care au fost găsiţi morţi pe o bancă din oraşul Salisbury, din sudul Marii Britanii.

Atacul a provocat o serie de evenimente în urma căruia o persoană a murit, fapt care a adâncit tensiunile dintre Rusia şi Occident. Un alt agent, Nick Bailey, s-a aflat în stare gravă la acea dată, dar şi-a revenit apoi.

Poliţia britanică a anunţat că otrăvirea celui de-al doilea agent nu a apărut la analize la data aceea, dar a ieşit la iveală când mostra a fost testată cu o altă metodă.

Marea Britanie a dat vina pentru atac pe doi agenţi din cadrul serviciului secret al armatei ruse GRU, care s-au aflat în vizită în oraşul britanic. Rusia a negat orice implicare în acest caz.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-3454764-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/hepta-3454764-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Poliţia britanică, care a anchetat în 2018 uciderea spionului rus Serghei Skripal cu substanţa neorotoxică Novichok, dând vina pe Rusia pentru că ar fi fost mplicată în acest caz, la acea dată fiind găsite urme ale aceleiaşi substanţe în sângele unui poliţist britanic, potrivit Reuters. ...