Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia în privinţa riscului ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) care pot avea loc joi, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, în Insulele Ionice.


Imaginea articolului MAE avertizează în privinţa riscului ridicat de incendii în Insulele Ionice din Grecia

MAE avertizează în privinţa riscului ridicat de incendii în Insulele Ionice din Grecia

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 15 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru Insulele Ionice”, arată un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena :+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic ;+306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia în privinţa riscului ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) care pot avea loc joi, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, în Insulele Ionice. ...