Autorul atentatului de la El Paso, soldat cu 22 de morţi şi zeci de răniţi, a mărturisit că ţinta atacului erau persoanele de origine “mexicană”, a relatat publicaţia The Washington Post, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.


Imaginea articolului The Washington Post: Autorul atentatului de la El Paso a mărturisit că a vizat persoanele de origine "mexicană"

The Washington Post: Autorul atentatului de la El Paso a mărturisit că a vizat persoanele de origine “mexicană”

Publicaţia a relatat că a obţinut o copie a mandatului de arestare, în care poliţiştii au indicat că suspectul, Patrick Crusius, în vârstă de de 21 de ani, a mărturisit că a comis atacul armat.

“Eu sunt atacatorul”, le-a spus Crusius poliţiştilor care l-au arestat, potrivit jurnaliştilor de la The Washington Post.

Crusus le-a spus poliţiştilor că ţintele sale erau “mexicanii”, se mai arată în mandatul de arestare intrat în posesia jurnaliştilor americani.

Crusius este acuzat că a ucis împuşcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas, la scurt timp după ce a publicat pe internet un manifest în care îşi explică motivele, menţinând inclusiv o aşa-zisă “invazie hispanică” în Statele Unite.

Masacrul de la El Paso, oraş în care hispanicii sunt majoritari, este considerat ca fiind o crimă motivată de ură şi un act de terorism intern.

Preşedintele Donald Trump a declarat după atac că americanii „trebuie să condamne rasismul bigotismul şi supremaţia albă” şi a blamat internetul şi jocurile video violente pentru dezvoltarea agresivităţii în rândul tinerilor, însă numeroşi politicieni democraţi susţin că retorica antiimigraţie promovată de Trump a încurajat astfel de acte de ură.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/policelinetape11032017getty-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/08/policelinetape11032017getty-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Autorul atentatului de la El Paso, soldat cu 22 de morţi şi zeci de răniţi, a mărturisit că ţinta atacului erau persoanele de origine 'mexicană', a relatat publicaţia The Washington Post, potrivit agenţiei de ştiri Reuters. ...