Comisia juridică a Senatului discută, luni, de la ora 11.00, asupra solicitării Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.


Imaginea articolului Senat: Comisia juridică face luni o evaluare primară asupra cererii procurorilor în cazul lui Bodog

Senat: Comisia juridică face luni o evaluare primară asupra cererii procurorilor în cazul lui Bodog

Adresa Biroului permanent privind prezentarea primei evaluări asupra solicitării PÎCCJ de formulare a cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de domnul senator Florian Dorel Bodog şi o estimare a timpului necesar pentru audierea acestuia”, arată ordinea de zi a şedinţei de luni a Comisiei juridice a Senatului.

Şedinţa forului legislativ vine după ce Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea solicitării Parchetului General în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică.

Comisia are la dispoziţie maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de document, va decide dacă va organiza sau nu o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea procurorilor.

Întrebat când va fi dat votul de către senatori pe cererea procurorilor, senatorul PSD Mihai Fifor a spus că reprezentanţii Comisie juridice au un anumit număr de zile pentru a prezenta un raport intermediar, iar votul va fi dat în sesiunea parlamentară.

„E o procedură pe rol, conform statutului şi conform Senatului. Comisia juridică are un număr de zile în care revine cu un raport intermediar, după care Comisia juridică va lucra în sesiune parlamentară şi votul se va da în sesiunea parlamentară. Este un raport intermediar, ceea ce aduce Comisia juridică în faţa Biroului permanent”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă, duminică la Alexandria.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7454121-mediafax-foto-alexandru-dobre-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7454121-mediafax-foto-alexandru-dobre-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisia juridică a Senatului discută, luni, de la ora 11.00, asupra solicitării Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. ...