Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut o întâlnire, vineri la Parlament, cu ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm. Acesta i-a transmis oficialului american că ţara noastră va continua să fie un puternic susţinător al legăturii transatlantice.


Imaginea articolului Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti: Ce i-a transmis lui Hans Klemm

Ciolacu i-a transmis lui Klemm că România rămâne un susţinător al legăturii transatlantice

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au subliniat ataşamentul profund şi susţinerea reciprocă pentru întărirea relaţiilor dintre România şi SUA, informează un comunicat de presă al Camerei Deputaţilor remis, vineri, MEDIAFAX.

„România este şi va rămâne un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri. Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat rezultatele excelente obţinute în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA pe zona de securitate şi a exprimat dorinţa că acestea vor oferi o bază solidă şi pentru întărirea dimensiunii economice.

„România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investiţiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care creşte în fiecare an, forţă de muncă calificată, dar şi facilităţi pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuşi să facem din România un hub regional pentru exporturile şi investiţiile americane”, a spus Marcel Ciolacu, care a amintit şi de recenta întâlnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a şaptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, apărare sau industria farmaceutică.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv în ceea ce priveşte primirea unor delegaţii ale Congresului SUA care vizitează România.

La rândul său, ambasadorul Hans Klemm a afirmat că apreciază deschiderea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor o manifestă pentru întărirea cooperării bilaterale şi a susţinut că SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României pentru îndeplinirea obiectivelor strategice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7465074-mediafax-foto-andreea-alexandru-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7465074-mediafax-foto-andreea-alexandru-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut o întâlnire, vineri la Parlament, cu ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm. Acesta i-a transmis oficialului american că ţara noastră va continua să fie un puternic susţinător al legăturii transatlantice. ...