Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, miercuri, bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei. Reamintim că deciziile de înfiinţare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.


Imaginea articolului Consilierii generali au votat bugetele Companiilor Municipale, care se ridică la 1 miliard de lei

Consilierii generali au votat bugetele Companiilor Municipale, care se ridică la 1 miliard de lei

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB s-au aflat 19 proiecte care prevăd aprobarea bugetelor pentru 19 Companii Municipale, dintre care 18 au primit votul consilierilor, la limită de 28 de voturi „pentru”. Bugetul celor 18 companii se ridică la aproximativ 1 miliard de lei.

Înfiinţarea Companiilor Municipale a fost anulată de către Curtea de Apel Bucureşti anul trecut.

Mai mult, Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate ilegal, se arată într-un comunicat al USR Bucureşti.

„USR Bucureşti a obţinut încă o victorie în instanţă în dosarele privind înfiinţarea companiilor municipale. Ieri (marţi), Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea ar fi căutat diverse artificii juridice „în speranţa că ar putea anula această decizie”.

De asemenea, Roxana Wring susţine că în cazul în care aceste companii ar fi desfiinţate de către PMB, Gabriela Firea ar recunoaşte că au fost înfiinţate ilegal.

„Gabriela Firea tot speră să găsească o soluţie juridică pentru a nu desfiinţa companiile. Pentru că dacă le-ar desfiinţa, ar recunoaşte de fapt că a greşit de la bun început. Şi dacă a greşit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalităţii”, a declarat Roxana Wring.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7402275-mediafax-foto-alexandru-dobre-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7402275-mediafax-foto-alexandru-dobre-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, miercuri, bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei. Reamintim că deciziile de înfiinţare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti. ...