Opt persoane au fost rănite într-un atac suspectat de bombe pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat duminică corespondentul telaviziunii saudite Al-Arabiya TV, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Opt oameni răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită - Al-Arabiya TV

Opt oameni răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită – Al-Arabiya TV

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha şi Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor.

Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra oraşelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa şi a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite, într-o declaraţie comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti – fără a menţiona cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la “pericolele pe care activităţile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii şi securităţii, atât în ​​Yemen, cât şi în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului.

Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/27e55ba79d039b4f204dd97b717af606-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/27e55ba79d039b4f204dd97b717af606-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Opt persoane au fost rănite într-un atac suspectat de bombe pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat duminică corespondentul telaviziunii saudite Al-Arabiya TV, potrivit Reuters. ...