Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, declarat că nu are de gând să stea în genunchi în faţa constructorilor neserioşi şi că acolo unde este cazul, dând exemplul tronsonului Sebeş Turda, Lot 2, va rezilia contractul dacă nu se iau angajamente ferme.


Imaginea articolului Ministrul Transporturilor: Nu am de gând să stau în genunchi  în faţa constructorilor neserioşi

Ministrul Transporturilor: Nu am de gând să stau în genunchi în faţa constructorilor neserioşi

“Măsurile pe care le-aţi văzut, am rupt contracte de faţă cu constructorii, nu am de gând ca reprezentat al guvernului să stau în genunchi în faţa constructorilor neserioşi. Au doar tupeul că poate să meargă şi aşa. A mers până la un punct, nu mai merge, plecaţi acasă (…) Unii au venit cu două mape şi trei laptopuri să facă autostrăzi”, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, la Antena 3.

Ministrul a dat exemplul tronsonului Sebeş-Turda, unde spune că în timp ce constructorul italian s-a mobilizat şi a ajuns la un grad de realizare de 72%, pe lotul doi lucrările au rămas mult în urmă.

“Pe lotul 2 am spus ca voi rezilia contractul, e pe un stadiu fizic de 50%, porţiune care în 2017 era mult mai avansată decât lotul 1. Am fost în inspecţie şi erau 30 si ceva de utilaje, am spus poate aţi confundat cu un drum. (…) El nu are utilaje să le bage la lucru. Acest construtor a fost în asociere cu altă firmă, a fost scindare, asociatul român a ieşit din asociere şi implicit nu a mai avut utilajele necesare să ducă la sfârşit construcţia. Ei încaseaza nişte bani şi trebuie să îi plătească pe cei care lucrează. Dacă ei nu plătesc subcontractori, normal că pleacă”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor susţine că săptămâna viitoare va face o nouă verificare şi dacă nu găseşte contracte ferme va lua o decizie radicală.

“Dl Neaga (n.r.: directorul CNAIR) îl va urmări zilnic, se va muta acolo şi va sta şi îl va vedea la cm,. Dacă nu se ţin de calendar reziliem contractul, dam certificat negativ constatator”, a mai declarat Răzvan Cuc.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7411088-mediafax-foto-alexandra-pandrea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7411088-mediafax-foto-alexandra-pandrea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, declarat că nu are de gând să stea în genunchi în faţa constructorilor neserioşi şi că acolo unde este cazul, dând exemplul tronsonului Sebeş Turda, Lot 2, va rezilia contractul dacă nu se iau angajamente ferme. ...