Curtea Constituţională a precizat, referitor la declaraţiile de joi ale preşedintelui instituţiei Valer Dorneanu, că nu SRI şi STS asigură mentenanţa site-ului CCR care a fost virusat de hackeri.


Imaginea articolului CCR, precizări după declaraţiile lui Dorneanu privind site-ul: Nu SRI şi STS asigură mentenanţa

CCR, precizări după declaraţiile lui Dorneanu privind site-ul: Nu SRI şi STS asigură mentenanţa

„Precizăm că afirmaţiile preşedintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanţei site-ului instituţiei nu vizau SRI şi STS ci societatea care are astfel de obligaţii contractuale cu Curtea Constituţională a României”, precizează CCR, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ulterior afrmaţiilor iniţiale, MEDIAFAX l-a contactat pe Valer Dorneanu care a declarat că se referea la faptul „că se va consulta cu SRI, STS şi societatea care asigură mentenanţa pentru reconstrucţia site-ului”.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că, vinerea treacută, site-ul CCR a fost „virusat, spart” iar că în urma consultării cu SRI şi STS, acesta va fi refăcut. El a mai transmis că se va adresa penal şi tehnic autorităţilor competente.

Dorneanu a precizat că a solicitat Monitorului Oficial să publice „cu prioritate” toate deciziile CCR nepublicate iar comunicarea cu societatea civilă se va face prin „site-urile de comunicare în masă”.

Acesta a spus că instituţia nu a fost şantajată cu cereri de recompensă în urma spargerii paginii de internet.

În ceea ce priveşte o posibilă legătură între atacurile cibernetice din ultima perioadă la alte insttituţii, precum unele spitale, Valer Dorneanu a afirmat că nu poate specula pe acest subiect.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/89986193-l-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/89986193-l-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Curtea Constituţională a precizat, referitor la declaraţiile de joi ale preşedintelui instituţiei Valer Dorneanu, că nu SRI şi STS asigură mentenanţa site-ului CCR care a fost virusat de hackeri. ...