Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, miercuri, că România încă nu se află în situaţia în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanşată atunci când, într-un stat, are loc o încălcare sistematică a statului de drept.


Imaginea articolului Vera Jourova, comisar european pentru Justiţie: România nu e în situaţia activării Articolului 7

Vera Jourova, comisar european pentru Justiţie: România nu e în situaţia activării Articolului 7

„Articolul 7 există pentru momentele când recunoaştem că situaţia dintr-o ţară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situaţie în România, în acest moment”, a declarat Vera Jourova, comisar european pentru Justiţie.

Declaraţiile au fost lansate la Palatul Parlamentului, la reuniunea ministerială UE-SUA a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu pentru Bloomberg, că ţara noastră nu se află în situaţia activării Articolului 7.

„Am reluat dialogul constructiv cu oficialii de la Bruxelles- nu dorim să oferim motive pentru posibile sancţiuni. Consider că pericolul declanşării Articolului 7 în cazul României a trecut”, a declarat Viorica Dăncilă, cu referire la mecanismul de sancţionare al Uniunii Europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3344853.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3344853-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, miercuri, că România încă nu se află în situaţia în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanşată atunci când, într-un stat, are loc o încălcare sistematică a statului de drept. ...