Ludovic Orban a declarat, referitor la afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, prin care l-a catalogat drept un şomer aflat în fruntea PNL, că este uşor să înjuri în absenţă pe cineva. Preşedintele PNL l-a sfătuit pe liderul ALDE să reflecteze la „prostiile” pe care le-a făcut în ultimii cinci ani.


Imaginea articolului Orban, replică pentru Tăriceanu: E uşor să înjuri pe cineva când nu e de faţă

Orban, replică la Tăriceanu: E uşor să înjuri pe cineva când nu e de faţă

„Nu reprezintă nicio surpriză. Domnul Tăriceanu, în loc să mă atace pe mine, mai bine ar reflecta asupra prostiilor pe care le-a făcut în ultimii patru ani de zile, chiar cinci ani se împlinesc în curând, pentru că atunci când PNL a luat decizia de a se rupe de PSD, Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a se rupe de PNL şi a luat toţi liberalii «cărora le plăcea cu PSD» şi a stat lipit de guvernare, ca vioara a doua, executând orbeşte toate comenzile PSD şi acceptând toate aberaţiile antidemocratice şi antiliberale pe care le-a promovat Dragnea şi cu tot nucleul domninant din PSD”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24.

Liderul PNL a adăugat că ALDE este un partid mort şi dacă mai stă mult lângă PSD va dispărea ca partid.

„Ei nu au trecut pragul în alegerile pentru PE şi nu vor trece pragul nici în alegerile locale şi nici la parlamentare. ALDE este un partid mort în momentul de faţă. Fiind în poziţia de servant absolut al PSD şi mulţumindu-se cu firimiturile de la guvernarea PSD, profund nocivă, va duce la dispariţia acestui partid, cum este şi normal. Aşa că îi înţeleg supărarea lui Tăriceanu că nu a reuşit să treacă pragul la alegerile europarlamentare. Probabil e foarte supărat pe faptul că PNL, fără el şi cei din jurul lui a reuşit să câştige alegerile pentru PE”, a completat Orban.

Preşedintele liberal a mai spus că Tăriceanu este într-o situaţie penibilă şi a dat dovadă de laşitate, prin afirmaţiile pe care le-a făcut.

„Nu cred că şi-ar fi permis dacă eram în Parlament. Românii trebuie să ştie că eu nu sunt în Parlament. E uşor să înjuri pe cineva atunci când nu este de faţă şi când nu poate să îţi dea dreptul la replică. O probă de laşitate din partea lui Tăriceanu, ştiind că eu nu sunt acolo şi că nu pot să îi dau dreptul la replică, să arunci nişt invective şi calomnii la adresa mea, în condiţiile în care Tăriceanu e într-o situaţie penibilă. El nu e recunoscut de o mulţime de oameni”, a explicat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai precizat că Tăriceanu a pierdut orice legătură cu liberalismul şi nu înţeleg cum a devenit anti-european, deşi era premier când România a aderat la UE.

„El a pierdut demult orice legătură cu liberalismul, cu economia de piaţă şi mai ales a pierdut orice legătură cu Europa. Eu nu pot să înţeleg un om, care a fost premier, când România a devenit membru al UE, să ajungă să fi un inamic declarat al UE, al valorilor, reglementărilor şi principiilor UE. Adică să devii anti-european în momentul când tu ai fost premier la momentul integrării în UE înseamnă că s-a petrecut ceva cu totul şi cu totul grav. Pe drumul pe care merge nici măcar nu merită un răspuns foarte amplu, iar la aceste alegeri încropeală de partid a lui Tăriceanu nu a intrat în PE”, a conchis Orban.

Precizările lui Orban vin după ce Călin Popescu Tăriceanu a a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că în cartea de muncă a lui Ludovic Orban probabil că scrie activist politic sau agitator politic, precizând că în fruntea PNL se află un şomer. Liderul ALDE a mai spus, referitor la ameninţările PNL că vor face plângeri penale membrilor Guvernului că s-ar putea la un moment dat să ajungă din vânători vânaţi.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost respinsă marţi de plenul reunit al Parlamentului. Este a treia moţiune la adresa Guvernului Dăncilă respinsă de Legislativ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/5487750-mediafax-foto-tiberiu-crisan-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/5487750-mediafax-foto-tiberiu-crisan-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ludovic Orban a declarat, referitor la afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, prin care l-a catalogat drept un şomer aflat în fruntea PNL, că este uşor să înjuri în absenţă pe cineva. Preşedintele PNL l-a sfătuit pe liderul ALDE să reflecteze la „prostiile” pe care le-a făcut în ultimii cinci...