USR va depune, marţi, un proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, a anunţat deputatul formaţiunii Stelian Ion.


Imaginea articolului USR va depune un proiect pentru desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

USR va depune un proiect pentru desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

USR depune marţi în Parlament un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor. A mai existat un proiect privind desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, care a picat însă în Parlament. În această sesiune depunem o altă formă a legii şi este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secţie specială de investigare a infracţiunilor din justiţie să fie desfiinţată pur şi simplu, a afirmat Stelian Ion, la RFI.

Deputatul USR a susţinut că ”şi în rândul miniştrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secţie, în sensul în care într-una dintre şedinţele de Guvern anterioare au fost nişte dispute pe această temă”.

El a precizat că Secţia specială de anchetare a magistraţilor va dispărea până în 2020.

„Cu siguranţă, în 2020, această secţie nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea şi majoritatea parlamentară şi secţia aceasta va fi desfiinţată. E o chestiune doar de timp”, a mai spus Stelian Ion.

Curtea Constituţională a respins, în luna martie, sesizarea PNL şi USR în legătură cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7458985-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7458985-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
USR va depune, marţi, un proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, a anunţat deputatul formaţiunii Stelian Ion. ...